Groendak

een duurzame investering

◦ Zonnepanelen * energie besparing ^isolatie airconditioning * warmte besparing * verkoeling

Verduurzamen met een groendak én zonnepanelen

Groendaken gecombineerd met zonnepanelen bieden een ideale combinatie op je dak. Tijd om ook aandacht te geven aan de duurzame functionaliteiten. Veel van de voordelen hebben tenslotte te maken met (de wens tot) verduurzaming van de woon- en werkomgeving. Logisch: want met een groendak en zonnepanelen bespaar je op allerlei manieren in kosten en verhoog je de waarde van je woning of bedrijfspand.

In het afgelopen jaar zijn we versneld tot het inzicht gekomen dat besparing op de energie rekening meer dan gewenst is. In veel huishoudens als ook bij zakelijk vastgoed wordt daarom overwogen om zonnepanelen te plaatsen; zowel op schuine als op platte daken. Naast de isolerende werking van een groendak levert de combinatie met zonnepanelen een mooi extra voordeel! Het Groene Loket faciliteert in de levering en installatie van groendaken en zonnepanelen.

Sedumdak zonnepanelen

Hoe werkt de combinatie

Groendak en zonnepanelen

Verhoogd rendement

De zomer worden steeds warmer. Dit zorgt voor het ontstaan van hitte eilanden op onze daken. Zo wordt je dak bedekking zomaar 80 graden. Je zonnepaneel neemt in opbrengst af vanaf een omgevingstemperatuur van 35 graden. Het rendement daalt dan met 0,3% per graad. De combinatie met een groendak zorgt er voor dat er een veel lagere temperatuur (tot 34 graden) van je dakbedekking. Met een sedumdak hou je niet alleen de woning en je hoofd koel, je haalt ook meer rendement uit je zonnepanelen, tot wel 10%. Bron: TNO Nederland, kennisartikel

Idealiter plaats je eerst zonnepanelen en daarna het groendak langs de panelen. Het groendak kan deels onder de panelen geplaatst worden. Er zijn frames beschikbaar die meer ruimte bieden voor groen echter zijn wij van mening dat het doel de middelen niet heiligt.

groendak zonnepanelen

Kosten besparen

Subsidies en regelingen

Kostenbesparend

De combinatie van het verkoelende groen en zonnepanelen zorgt voor lagere energiekosten, mede ook omdat er minder vermogen wordt gevraagd van airco's.  Tegelijkertijd verleng je de levensduur van je dakbedekking en de zonnepanelen zelf.

Groendak met zonnepanelen

We helpen je graag vrijblijvend verder

Heb jij interesse in zonnepanelen eventueel gecombineerd met een groendak? Samen met onze expertpartners helpen wij je graag verder waar het gaat om de controle van de toepasbaarheid, eventueel herstel van de dakbedekking en de installatie van de zonnepanelen en een groendak. Meld je via onderstaand formulier aan en wij nemen spoedig contact op om meer toelichting te geven.

groendak zonnepanelen overkapping