Ondersteun je medewerkers bij het nieuwe thuiswerken en zorg voor een gezond en duurzaam woonwerkklimaat en vitale werknemers. Wat dacht je van het toegankelijk maken van de aanschaf van groene daken via jou als werkgever?

Groene daken bieden verkoeling, verhogen het rendement van zonnepanelen, beschermen het dak, dragen bij aan de biodiversiteit en zuiveren de lucht. Om zomaar wat voordelen te benoemen. Lees meer >>

Het nieuwe werken vraagt om aandacht! 

We werken meer thuis en dat blijft zo. De hittestress maakt dat werknemers slecht slapen en de kwaliteit van werken afneemt. Energie vretende airco’s worden gretig afgenomen, terwijl een groendak als één v.d. voordelen de woning tot 4 graden verkoelt. De maatschappelijk verantwoorde werkgever kan hier iets aandoen. Groene daken mogelijk maken voor je personeel. Logisch toch? Zo vertelde wij aan Sublime FM en De ondernemer

Ondernemers van de Vooruitgang: oplossingen voor een betere wereld
De Ondernemer | Dagelijks arbeidsvitaminen voor het MKB, ondernemers…

Verhoogt de kwaliteit van werken

Het aanleggen van groene daken biedt een ongekend aantal voordelen en is gemakkelijk toepasbaar, wenselijk en “betaalbaar”. Niet voor niets simuleren gemeenten en waterschappen de aanschaf van groene daken subsidies en die voor duurzame vergroeningsinitiatieven. Zeker nu we steeds meer (noodgedwongen) thuiswerken vraagt dit om nieuwe “maatregelen” om de kwaliteit van werken te verhogen en hittestress te adresseren. En dat is makkelijk!

Groene daken bieden een ondersteunende oplossing, zo zorgen zij voor:

  • Bescherming van de daken tegen stormschade en weersinvloeden, waardoor ze o.a. 2/3x zo lang meegaan.
  • Verlaging hittestress met als resultaat betere nachtrust en daarmee verhoogde productiviteit van de (thuis)medewerkers.
  • Een verkoelende werking die de capaciteit en daarmee het rendement van zonnepanelen tot 8% verhoogt, en zorgt voor een langere levensduur.
  • Vermindering en vertraging van de afstoot van regenwater naar het riool en daarmee overlast en onnodige zuiveringskosten. De riooldruk kan de veranderde weersomstandigheden niet meer aan.
  • Ze bieden ruimte voor circulariteit het water kan gemakkelijker opgevangen worden door regentonnen of de bodem (tuin) en verdampt deels.
  • En hebben een energie besparende werking (tot 75%) bij airconditioning gebruik (de ruimte is tot 4% koeler dan zonder groendak).
  • En….Een natuurlijk luchtfilter, een positieve bijdrage voor de biodiversiteit, samenwerking tussen buren, en groen is gezond voor licham en geest.

Groendak van de Zaak

Aangemeld als i-depot

Tijdschrift Flair
Rijksoverheid

Toekomstgericht denken en doen. Beweging en versnelling en werken aan oplossingen voor hittestress en wateroverlast creëer je van onderaf. Bij de mensen thuis. Dezelfde mensen die ook werknemer, opdrachtgever en eigenaar van panden zijn. De wens is er vaak wel, maar niet iedereen heeft de middelen om het groene dak aan te laten leggen. Een tegemoetkoming vanuit de werkgever en een collectief aanbod i.c.m. gemeentelijke subsidie maakt het wel toegankelijk.

Hoe groen is jouw bedrijf?

Kom in gesprek met Het Groene Loket en ontdek hoe wij jou als werkgever of werknemer kunnen ondersteunen bij het aanbieden van ‘Groendak van de zaak’, zodat we samen kunnen werken aan een groene, koele en regenbestendige leefomgeving.

Groene Groet,

Tamara van Dijk

Oprichter

Het Groene Loket

Het concept ‘Groendak van de zaak’ is i-depot gecertificeerd