Ga jij voor groen en wil je een initiatief optuigen of weten wat er in jouw wijk of buurt mogelijk is? Neem contact met ons op en wij bieden ondersteuning bij de organisatie en uitvoering. Het Groene Loket activeert en begeleidt bewoners samen met haar expertpartners o.a. bij het optuigen van offerte, subsidie aanvragen, en de (eigen) aanleg van groene daken.  Samen werken aan een groene, koele en regenbestendige stad is het mooiste wat er is.

Samen aan de slag

Niets is leuker dan samen aan de slag te gaan in de straat. Het aanleggen van meerdere groene dak in de buurt levert diverse extra voordelen op.  Een wijkaanpak is vrij gemakkelijk georganiseerd.

Staffelkorting

Het bundelen van de aanvraag en de levering brengt als snel een mooi prijsvoordeel met zich mee in de vorm van een staffelkorting. Het Groene Loket ondersteunt daarnaast wanneer gewenst bij groendak subsidie aanvragen. 

De wijkaanpak

Wil jij jouw wijk activeren? Wij zijn expert op het gebied van wijkaanpakken en hebben er reeds 10 tallen succesvol afgerond. Onderstaand vind je meer informatie over de stappen die wij samen maken om je te begeleiden. 

Stappenplan wijkaanpak

  • Wanneer je het leuk vindt maken we een digitale flyer op speciaal voor jouw initiatief.
  • Bij een minimale afname van 5 objecten, bijvoorbeeld schuurtjes ontvangen jullie een flinke staffelkorting.
  • We werken samen aan een overzicht van de te begroenen daken of iedere bewoner kan zelfstandig een aanvraag indienen via ons aanvraagformulier + actiecode. In dat geval ontvangt iedere bewoner een eigen offerte voor een sedum dak.
  • Bij grootschalige wijkaanpakken richten wij een speciale actiepagina in.
  • Bij twijfel over de geschiktheid van het dak is het mogelijk een dak inspectie uit te voeren.  
  • Wanneer van gewenst kunnen wij herstel van het dak verzorgen.
  • Een groendak kun je vrij gemakkelijk zelf aanleggen en is ontzetten leuk om samen te doen (aanleginstructie)
  • We bieden diverse kant en klare aanlegsets aan. De meest gangbare is de alles in één set 40mm
  • De aanleg van groene daken wordt vaak gestimuleerd via een mooie subsidie. We ondersteunen er graag bij. Ontdek jouw subsidie 
  • Het is vanaf 20m2 (gebundeld) ook mogelijk de aanleg door ons te laten verzorgen.

Kom met ons in gesprek en ontdek wat jij voor jou en de buren kunnen betekenen waar het gaat om het vergroenen, verkoelen en het regenbestendig maken van jullie omgeving.

Samen werken aan een groene koele en regenbestendige leefomgeving. Organiseer een groene daken wijkaanpak in jouw gemeente. Ontvang een collectieve korting en ondersteuning bij jouw project en groendak subsidie aanvraag. Bestel een groendak (sedum)dak en maak van het dak van jouw schuur, uitbouw of woning een daktuin. Fijn voor jou, de buren en de biodiversiteit.