Groene daken zijn niet alleen knap. Ze bieden ook vele voordelen, waarmee jij jouw leefomgeving groen, koel en regenbestendig inricht en een positieve bijdrage levert aan milieu en biodiversiteit. Een groendak vangt strotbuien op, brengt verkoeling, beschermt het dak, verhoogt het rendement van zonnepanelen en heeft een isolerende werking. 

Welke type groendak kies ik?

Alhoewel het aanbod van type groene daken of zelfs daktuinen divers is, geldt over het algemeen dat de lichtgewicht systemen worden toegepast. De set worden opgebouwd uit 4 lagen inclusief een minerale Greenroll substraat laag. Door geen gebruik te maken van het zware lavasteen maakt dit de set lichtgewicht, toepasbaar op nagenoeg alle type daken, functioneel dankzij de verhoogde waterbufferende capaciteit en gemakkelijk in aanleg en onderhouden. We bieden 4 type lichtgewicht groendak aan. Alhoewel de 40mm variant de meest toegepaste set is, adviseren wij één van onderstaande varianten aan te houden. Laat je persoonlijk adviseren.

lichtgewicht set standaard 

Opgebouwd met een Greenroll minerale wol van 20mm of 40mm en drainage laag met beschermvlies.  Waterbufferende capaciteit resp. 23-34 ltr/m2. Verzadigd gewicht van resp. 45- 55kg./m2. 

Mn. is geschikt voor dak van schuren en uitbouwen met een lichte constructie als een houtenconstructie. Maximale dakhelling: 15 graden

 

lichtgewicht set + beschermfolie

Opgebouwd met een Greenroll minerale wol met een dikte van 20mm of 40mm en waterbufferende drainage laag incl. wortelwerende beschermfolie. Waterbufferende capaciteit van resp. 30-41 ltr/m2 en een verzadigd gewicht van ca. 50-60kg/m2. 

Mn. is geschikt voor dak van schuren, uitbouwen en overkappingen met een meer solide constructie 

Place ‘n go sedumtray

De alles in één tray is de gemakkelijkste in zijn soort en rechtstreeks toepasbaar op het dak voor een direct-groen resultaat. Waterbufferende capaciteit van resp. 20 ltr/m2 en een verzadigd gewicht van ca. 50kg/m2. 

Mn. is geschikt voor dak van schuren, uitbouwen en overkappingen met een zeer lichte constructie

Click ‘n go tray sedumtray

De alles in één tray + beschermdoek is rechtstreeks toepasbaar op het dak voor een direct-groen resultaat. Waterbufferende capaciteit van resp. 30 ltr/m2 en een verzadigd gewicht van ca. 80kg/m2. 

Mn. is geschikt voor dak van schuren, uitbouwen en overkappingen met een meer solide constructie