PLNT’s circulaire daktuin ‘The Roof’

LEIDEN – PLNT, Leiden Centrum voor Innovatie & Ondernemerschap heeft in 2019 een circulaire en innovatieve daktuin geopend aan de Langegracht 70. Met deze groene testlocatie breidt PLNT haar faciliteiten voor studenten, start-ups, onderzoekers en bedrijven verder uit. Slimme innovaties, die bijdragen aan een modern stedelijk leven, kunnen vanaf nu midden in de stad getest, onderzocht en getoond worden.

Het centrum is een broedplaats waar ideeën, ondernemersvaardigheden en vindingen gedeeld worden tussen studenten, docenten, startups, ondernemers en instellingen.


The Roof wordt gerealiseerd door een breed netwerk van gebruikers en partners uit de stad en regio. De duurzame showcase en testomgeving biedt ruimte aan initiatieven op onder andere het gebied van groene daken, zon- en windenergie, sensortechnologie en voedselproductie.

Faciliteiten

De nieuwe plek, in het hart van het Singelpark, biedt ruimte voor experimenten, workshops en brainstormsessies. Hiermee wordt de samenwerking tussen partners met verschillende (duurzame) disciplines bevorderd die weer leidt tot nieuwe samenwerkingen en innovaties. Ook is er al een educatieve escaperoom te vinden op het dak, welke is gerealiseerd in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland.