Doelstelling

Het Groene Loket richt zich op het vergroenen, verkoelen en regenbestendig maken van de leefomgeving. Daarbij richt zij haar aandacht op de bewoner. Om zo beweging en daarmee versnelling van bovenaf (het dak) te creëren. Bewustwording en faciliteren spelen daarbij een belangrijke rol. Het Groene Loket richt haar communicatie met namen op informatie voorziening, zet initiatieven in de spotlight en verzorgt de (eigen) aanleg van groene daken bij bewoners(groepen).

Het Groene Loket is opgericht door kartrekker Tamara van Dijk, samen met haar (kennis)partners, ambassadeurs en begroeners werkt zij aan de doelstelling om Nederland klimaat en daarmee regen-, hitte- en toekomstbestendig te maken, samen met bewoners(groepen).

“Bewoners zijn zich niet bewust van de noodzaak en mogelijkheden om de problematieken ontstaan door klimaatsverandering te adresseren.

Groene daken bieden een betaalbare en laagdrempelige productoplossing.

Tamara van Dijk – Oprichter Het Groene Loket in 2018

Samen werken aan een klimaatbestendig NL

Door de inzet van promotiecampagnes, activiteiten en nauwe samenwerking met belanghebbenden, waaronder bewoners, scholen, gemeenten en duurzame initiatiefnemers maken wij samen met onze partners het verschil. Het Groene Loket begeleidt bewoners bij wijkinitiatieven en ondersteunt gemeenten bij de activatie van bewoners.

Groendak aanleg

Een groendak op de aanbouw of schuur is vrij gemakkelijk zelf aan te leggen. Als bewoner kun je aan de slag met één van de lichtgewicht aanlegsets. Deze zijn te bestellen in de shop of via het aanvraagformulier. Soms is het belangrijk om dan van het juiste advies te worden voorzien, waar het gaat om de toepasbaarheid van het groendak, het laten aanleggen op bijvoorbeeld je hoofddak en welk type groendak het meest geschikt is. Hoe zit het met subsidievoorwaarden en wat als we met de wijk aan de slag willen.

Partners

Wij samen met diverse erkende partners en leveranciers verspreid over Nederland en zorgen zo voor de kwalitatieve aanleg van jouw groendak. Het Groene Loket treed op als verbinder en begeleidt de diverse trajecten.

Bewustwording is belangrijk om een beweging te creëren van onderaf of eigenlijk bovenaf. Dat kan alleen door samenwerking en het inschakelen van de juiste partnerplatformen. Zo is Het Groene Loket aangesloten bij:

Vrienden van

De levende Tuin

“Verruil een steen voor groen. Maak van je (dak)tuin, een levende tuin!. Het Groene Loket is aangesloten bij het ‘Manifest van de levende tuin’. Met partners als:

Bomenstichting, Tuinbranche Nederland, NL-Greenlabel, Groei & Bloei i.s.m. Imago Mediabuilders, Nederlandse Bijenhouders Vereniging, Vereniging Stadswerk Nederland, NVTL | Nederlandse Vereniging Techniek in de Landbouw, De Vlinderstichting (Dutch Butterfly Conservation), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Samen kom je verder. HGL is onderdeel van het collectief verbonden aan het manifest van De Levende Tuin, op uitnodiging van branchevereniging VHG
VHG magazine ging in gesprek met oprichter Tamara van Dijk. Zij vertelde over onze missie bewoners te motiveren en ondersteunen.
De Energiewerkplaats groene daken in utrecht dankzij groendak subsidie en wijkaanpak.
In Amsterdam Nieuw West konden bewoners dankzij de subsidie vanuit de gemeente Amsterdam een mooie samenwerking optuigen met HGL. Met als resultaat een flinke berg groene daken.
Wat begon als een mooi zelfstandig initiatief eindigde in een tweedaagse wijkaanpak in Utrecht. Van grijs van groen was hier absluut het geval.
In het magazine Groener Wonen werd de aandacht gericht op groene daken. Wat zijn de voordelen en ervaring. Sandra vertelde over hoe blij ze iedere morgen werd van haar HGL groendak
Previous
Next