Doelstelling

Het groene loket stimuleert vergroening in steden, om wateroverlast ontstaan door hoosbuien te adresseren en verkoeling mede door de aanleg van groene daken te brengen. Er wordt onvoldoende of onjuist informatie gecommuniceerd naar de consument. Over de noodzaak, mogelijkheden en aandachtspunten. Door de inzet van promotiecampagnes, activiteiten en nauwe samenwerking met belanghebbenden, waaronder bewoners, scholen, gemeenten en duurzame initiatiefnemers maken wij samen met onze partners het verschil.

De winkel

Onze shop biedt een aantal basisproducten om te starten met “vergroenen” en het regenbestendig maken van de leefomgeving. Soms is het belangrijk om dan van het juiste advies te worden voorzien, waar het gaat om de dakconstructie, de conditie van de dakbedekking, het type groendak en de subsidievoorwaarden. Wil jij aan de slag bekijk dan ons aanbod of vraag advies op maat.

Partners

Afhankelijk van de grote van het vergroeningsproject kan het verstandig zijn een erkend bedrijf in te schakelen. In dat geval treedt Het Groene Loket op als projectbegeleider en coördineert de uitvoering. Wij werken samen met diverse erkende partners en leveranciers.

De levende Tuin

“Verruil een steen voor groen. Maak van je (dak)tuin, een levende tuin!. Het Groene Loket is aangesloten bij het ‘Manifest van de levende tuin’. Met partners als:

Bomenstichting, Tuinbranche Nederland, NL-Greenlabel, Groei & Bloei i.s.m. Imago Mediabuilders, Nederlandse Bijenhouders Vereniging, Vereniging Stadswerk Nederland, NVTL | Nederlandse Vereniging Techniek in de Landbouw, De Vlinderstichting (Dutch Butterfly Conservation), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Vrienden van

Bewustwording is belangrijk om een beweging te creeren van onderaf. Dat kan alleen door samenwerking en het inschakelen van de juiste partnerplatformen. Zo is Het Groene Loket aangesloten bij: