“Samen op weg naar een groene, koele en regenbestendige stad!”

Tamara van Dijk – Oprichter

Het Groene Loket is een sociale onderneming met de doelstelling een bijdrage te leveren aan het vergroenen, verkoelen en regenbestendig maken van onze steden samen met bewoners. Wij gaan voor beweging van onderaf of eigenlijk bovenaf het dak en begeleiden bewoners(groepen) en belanghebbende bij het vergroenen mede door de aanleg van groene daken. Dit doen wij niet alleen. Dit doen wij in samenwerking met onze partners.

Manifest van: De levende Tuin

“Verruil een steen voor groen. Maak van je (dak)tuin, een levende tuin!. Het Groene Loket is aangesloten bij het ‘Manifest van de levende tuin’. Met partners als: Bomenstichting, Tuinbranche Nederland, NL-Greenlabel, De Vlinderstichting , Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Het Nationaal Dakenplan

Het Nationaal Daken Plan is een coalitie van partners die het potentieel van het dak willen benutten voor

opgaven als klimaatadaptatie, verstedelijking en verdichting, duurzame energie, biodiversiteit, en gezondheid. HGL is aangesloten als kennisorganisatie Lees meer >>

Sluit je aan bij ons netwerk

Het groene loket informeert consumenten over de mogelijkheden en aandachtspunten waar het gaat om het vergroenen en regenbestendig maken en begeleidt bewoners(groepen) in samenwerking met onze partners. 

Wij werken met diverse inspirerende (kennis)partners, uitvoerders en organisaties Samen ben je sterk en vele handen maken groene daken.

Niet is leuker dan met partners binnen het collectief aan de bak te gaan in steden samen met bewoners(groepen).

Wij werken nauw samen met diverse inspirerende (kennis)partners, en uitvoerders en organisaties waaronder Bakker Buitenleven, Joru Begroeningstechnieken, Het Nationale daken plan, Jaar van het dak leiden, Stichting Roofupdate, De Levende Tuin, VHG en Sempergreen. Samen ben je sterk en vele handen maken groene daken.

Het Groene loket werkt samen met diverse erkende organisaties en stichtingen en is aangesloten bij diverse duurzame platformen.