“Samen op weg naar een groene, koele en regenbestendige stad!”

Tamara van Dijk – Oprichter

Het Groene Loket is een sociale onderneming met de doelstelling een bijdrage te leveren aan het vergroenen, verkoelen en regenbestendig maken van onze steden samen met bewoners. Om zo in te spelen op de problematieken ontstaan door klimaatsverandering en verstedelijking. Dat klinkt serieus en dat is het ook, maar tegelijkertijd is het hartstikke leuk. Wij gaan voor beweging van onderaf of eigenlijk bovenaf het dak en begeleiden bewoners(groepen) en belanghebbende bij het vergroenen mede door de aanleg van groene daken. Dit doen wij niet alleen. Dit doen wij in samenwerking met onze partners.

Manifest van: De levende Tuin

“Verruil een steen voor groen. Maak van je (dak)tuin, een levende tuin!. Het Groene Loket is aangesloten bij het ‘Manifest van de levende tuin’. Met partners als: Bomenstichting, Tuinbranche Nederland, NL-Greenlabel, De Vlinderstichting , Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Het Nationaal Dakenplan

Het Nationaal Daken Plan is een coalitie van partners die het potentieel van het dak willen benutten voor
opgaven als klimaatadaptatie, verstedelijking en verdichting, duurzame energie, biodiversiteit, en gezondheid. HGL is aangesloten als kennisorganisatie Lees meer >>

Hoe dragen wij bij?

Het groene loket informeert consumenten over de mogelijkheden en aandachtspunten waar het gaat om het vergroenen en regenbestendig maken van de eigen woning. Dit doet zij door gerichte campagnevoering, het organiseren van informatie bijeenkomsten en nauwe samenwerking met haar partners. Het groene loket adviseert en faciliteert de consument bij de aanschaf van toegankelijke oplossingen.

Meld jouw initiatief aan

Er vinden diverse (lokale) initiatieven plaats om de consument te activeren, en aandacht verdienen. Sharing is caring en dat is wat wij doen. Wil jij onderdeel van ons loket worden of heb jij een mooi product en/of initiatief dat bijdraagt aan de vergroening en de aandacht verdiend. Meld het ons.

WaterLeider - WaterLeider

WATERLEIDER | heeft een doel: een groenblauwe stad. Ze gaan voor meer planten, beter gebruik van water en het ondersteunen biodiversiteit. Door zelf projecten te maken zoals Tonnenproject RotterdamNatte KratWaterStroom en vooral door anderen te motiveren mee te doen. Lees hier meer of neem direct contact op.

Word partner

Wij werken nauw samen met diverse inspirerende (kennis)partners, en uitvoerders en organisaties waaronder Bakker Buitenleven, Joru Begroeningstechnieken, Het Nationale daken plan, Jaar van het dak leiden, Stichting Roofupdate, De Levende Tuin, VHG en Sempergreen. Samen ben je sterk en vele handen maken groene daken.

Word deelgenoot en neem contact op:

Het Groene loket werkt samen met diverse erkende organisaties en stichtingen en is aangesloten bij diverse duurzame platformen.