“Samen op weg naar een groene, koele en regenbestendige stad!”

Tamara van Dijk – Oprichter

Het Groene Loket is een Social enterprise met de doelstelling een bijdrage te leveren aan het vergroenen van onze stad. Om zo in te spelen op de problematieken ontstaan door klimaatsverandering en verstedelijking. Dat klinkt serieus en dat is het ook, maar tegelijkertijd is het hartstikke leuk. Wij gaan voor beweging van onderaf en begeleiden bewoners(groepen) en belanghebbende bij het vergroenen.

De levende Tuin

“Verruil een steen voor groen. Maak van je (dak)tuin, een levende tuin!. Het Groene Loket is aangesloten bij het ‘Manifest van de levende tuin’. Met partners als:

Bomenstichting, Tuinbranche Nederland, NL-Greenlabel, Groei & Bloei i.s.m. Imago Mediabuilders, Nederlandse Bijenhouders Vereniging, Vereniging Stadswerk Nederland, NVTL | Nederlandse Vereniging Techniek in de Landbouw, De Vlinderstichting (Dutch Butterfly Conservation), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Hoe dragen wij bij?

Het groene loket informeert consumenten over de mogelijkheden en aandachtspunten waar het gaat om het vergroenen en regenbestendig maken van de eigen woning. Dit doet zij door gerichte campagnevoering, het organiseren van informatie bijeenkomsten en nauwe samenwerking met haar partners. Het groene loket adviseert en faciliteert de consument bij de aanschaf van toegankelijke oplossingen variërend van kant en klare groendak sets tot regentonnen en project management.

Meld jouw initiatief aan

Er vinden diverse (lokale) initiatieven plaats om de consument te activeren, en aandacht verdienen. Sharing is caring en dat is wat wij doen. Wil jij onderdeel van ons loket worden of heb jij een mooi product en/of initiatief dat bijdraagt aan de vergroening en de aandacht verdiend. Meld het ons.

Word partner

Wij werken nauw samen met diverse inspirerende (kennis)partners, en uitvoerders en organisaties waaronder Bakker Buitenleven, Joru Begroeningstechnieken, Het Nationale daken plan, Jaar van het dak leiden, Stichting Roofupdate, De Levende Tuin, VHG en Sempergreen. Samen ben je sterk en vele handen maken groene daken.

Word deelgenoot en neem contact op:

Het Groene loket werkt samen met diverse erkende organisaties en stichtingen en is aangesloten bij diverse duurzame platformen.