Collectieve wijkaanpak IJburg – Steigereiland Zuid

IJburg – Steigereiland Zuid gaat voor vergroening. Een groene daken aanpak is dan natuurlijk een top idee. Groene daken hebben vele voordelen. Ze brengen o.a. verkoeling, beschermen het dakleer en dragen bij aan biodiversiteit. Dankzij deze wijkaanpak en met een beetje geluk ook een groendak subsidie door Waterschap AGV is de aanschaf ook nog eens heel betaalbaar.

 

De wijkaanpak is een initiatief van enkele enthousiaste bewoners van IJburg Steigereiland Zuid. Het Groene Loket neemt de begeleiding op zich en werkt daarbij vanuit een ruime ervaring in organisatie en realisatie van wijkaanpakken. Van dak controle, subsidie begeleiding tot aan levering. We helpen jullie verder.

Aanmelding sluit 30 november 2021

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Je ontvangt binnen 3 werkdagen meer informatie en een vrijblijvende offerte voor jouw dak. Spreekt deze je aan en ga je mee naar de vervolgstap geef dit door via de offerte knop. Eerst nog een vraag? Mail of bel ons 020 – 77 204 88.

Welk voordeel behaal je door deelname?

 • Je werkt mee aan een groene, koele en regenbestendige leefomgeving.
 • 15% korting op de groendak aanlegset 40 mm of 20 mm.
 • Een collectieve leverkorting van €50 – €75 op de transportkosten.
 • Een kosteloze dakinspectie ter waarde van €59 (controle dakleer en toepasbaarheid).

Over de groendak subsidie.

Goed nieuws! Vanuit het waterschap is een nieuwe subsidie beschikbaar gesteld. We gaan er samen met de initiatiefnemers alles aandoen om voor jullie de tegemoetkoming binnen te slepen! Dat begint bij inzage in het aantal deelnemers. Vraag dus direct een vrijblijvende offerte aan. Een ondertekende (vrijblijvende) offerte is noodzakelijk voor de subsidieaanvraag. Mocht later in het proces duidelijk worden dat een dergelijke subsidie toch niet mogelijk is dan kun je te allen tijde afzien van de ondertekende offerte.

De groendak subsidie van Amsterdam is voor 2022 reeds vergeven. 

Groendak zelf aanleggen - Tamara van Dijk

De set en aanleg

Aanleggen is met de speciale lichtgewicht aanleg set heel goed zelf te doen. Bekijk de instructie. De speciale lichtgewicht aanleg set is geschikt voor de meeste daken.  De set is opgebouwd uit 3 hanteerbare rollen te weten de drainage laag, minerale wol en de voorbegroeide vegetatiemat.  Niet alleen bevat de voorbegroeide mat ca. 8 soorten bloeiende sedum, ook hebben de 20 & 40mm sets een waterbufferend capaciteit van resp. 23 en 34 ltr/m2. Goed voor de biodiversiteit en ter voorkoming van regenwateroverlast.

Het laten aanleggen van jouw groendak is mogelijk vanaf 20m2, schuren van buren kunnen gecombineerd worden. Doe je een aanvraag samen met de buren? Vermeld dit dan altijd in de toelichting!

Schuur of uitbouw?

Voor de wijkaanpak maken wij gebruik van twee verschillende sets de lichtgewicht groendak aanlegset 20mm en 40mm geschikt voor de meeste type daken en gemakkelijk zelf aan te leggen. Voor de schuren adviseren wij de 20mm set met een verzadigd gewicht van 45lg/m2 en voor de uitbouw of een hoofddak de 40mm set van 55 kg/m2. Dit wordt automatisch bij je aanmelding door ons geselecteerd.

Aandachtspunten
 • Blijft er meer dan 2 cm water op het dak staan, geef dit aan ons door.
 • Is je dak ouder dan 15 jaar? Dan adviseren wij standaard een extra wortelwerend folie. 
 • Groen heeft een paar uur zonlicht per dag nodig houdt hier rekening mee.
 • Een groendak is onderhoudsvriendelijk, niet vrij.
 • Heb je grind op het dak dan kun je deze hergebruiken als afsluitrand.
 • Ontbreekt er een dakrand (opstaand randje van >5cm) dan is een dakrandprofiel nodig. 
 • Doe je een aanvraag samen met de buren (twee aansluitende daken)? Vermeld dit dan bij toelichting.
 • Is je schuur een gedeeld dak maar doen de buren niet mee? Vermeld dit dan bij toelichting.
 • Het is altijd mogelijk een levering aan huis op een datum naar keuze aan te vragen. Let op, de collectieve leverkorting komt dan wel te vervallen. 
 • Bekijk de aanleg video >> 23 en 

Even voorstellen

Fleur

Fleur Roos Rosa de Carvalho

Initiatiefnemer wijkaanpak IJburg – Steigereiland Zuid 

Fleur is voorzitter van de werkgroep Vergroening binnen de Buurtvereniging Steigereiland Zuid. Om de wanhoop tegen te gaan die nog wel eens wil opkomen bij het lezen van de krant, probeert ze haar eigen omgeving te verduurzamen om zo bij te dragen aan een fijnere leefomgeving en een betere wereld.

 

Foto's

Lisanne Luteijn

Projectleider Het Groene Loket

Lisanne heeft ruime ervaring in het begeleiden van bewoners(groepen) en diverse processen.  Zij zet zich dagelijks in om bewoners te activeren en deelnemers van wijkaanpakken van A tot Z te begeleiden naar een groendak. Het doel, zo veel mogelijk daken omtoveren van grijs naar groen!

 

Tamara van Dijk - Oprichter

Tamara van Dijk

Oprichter Het Groene Loket

Tamara zet zich dagelijks met haar partners en organisaties in om bewoners te activeren en begeleiden actief de leefomgeving groen, koel en regenbestendig te maken met name d.m.v. de aanleg van groene daken. Een betaalbare duurzame en functionele oplossing. En knap!.

 


Na je aanmelding van jouw dak(en) ontvang je een vrijblijvende offerte incl. 15% korting op de aanlegset, de basiskorting op de collectieve transport startend met €50,- en excl. eventuele subsidievergoeding. Na akkoord te hebben gegeven op deze offerte zal een collectieve dakinspectie ronde ingepland worden, waar gewenst. Mocht later in het proces de subsidie niet worden toegekend is het mogelijk af te zien van de vrijblijvende offerte.

Aanmelding voor ronde 1 van de wijkaanpak IJburg - Steigereiland Zuid is gesloten.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de tweede ronde? Laat dan onderstaand je gegevens achter.

Voornaam*
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Achternaam*
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
E-mailadres*
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Telefoonnummer*
Oeps, dit is een incorrect telefoonnummer
Oeps, dit is een incorrect telefoonnummer