Blog

FAQ

Groendaken als maatschappelijk goed! De DUMAVA-regeling

Duurzaam maatschappelijk vastgoed DUMAVA-regeling Het Groene Loket

Groendaken: als maatschappelijk goed!

Duurzaamheid is een 'hot topic' binnen de vastgoedsector, vooral als het gaat om de hoogst noodzakelijke aanpassingen bij maatschappelijk vastgoed. De nood is hoog binnen deze maatschappelijke hoek. Niet voor niets is er een speciaal subsidieprogramma opgetuigd, namelijk de DUMAVA-subsidieregeling. Natuurlijk vertellen wij daarbij maar al te graag hoe groendaken bijdrage aan de groene renovatie van deze organisaties.

De DUMAVA-regeling biedt kansen!

Dankzij de DUMAVA-regeling wordt het verduurzamen voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed, denk aan scholen, buurthuizen en zorginstellingen toegankelijk. Groene daken spelen een belangrijke rol in het verduurzamen van gebouwen. Niet alleen zorgt deze knappe oplossing voor verkoeling en waterbuffering. Er zijn nog veel meer (gezonde) voordelen. De regeling is daarmee bedoeld om het nemen van duurzame maatregelen, zoals groene daken te stimuleren en draagt bij aan een groenere, gezondere en energiezuinige toekomst.

Groene renovatie van maatschappelijk vastgoed.

Groene daken, ook wel vegetatiedaken genoemd, zijn systemen die zorgen voor waterbuffering en verkoeling, mede dankzij de beplanting. De combinatie biedt tal van voordelen:

  1. Isolatie: Groene daken verbeteren de thermische isolatie van een gebouw. Ze zorgen voor verkoeling in de zomer en en stabieler binnenklimaat en daarmee energiebesparing.
  2. Hoger rendement: Duurzaam vastgoed wordt hoger gewaardeerd. Bovendien zorgt de verkoelende werking voor een hoger rendement vanuit eventuele zonnepanelen.
  3. Waterretentie: Groene daken absorberen regenwater, verminderen de belasting van het rioolstelsel en voorkomen daarmee wateroverlast.
  4. Luchtkwaliteit: Planten op groene daken filteren luchtverontreinigende stoffen en dragen bij aan een gezondere leefomgeving.
  5. Biodiversiteit: Groene daken bieden een uitgebreidere habitat voor insecten, vogels en andere dieren.
  6. Verlenging levensduur dakbedekking: De vegetatielaag beschermt de dakbedekking tegen UV-straling en weersinvloeden, hierdoor verlaag je de onderhoudskosten.

 

Hoe vraag je DUMAVA-subsidie aan?

  1. Advies: We kijken graag mee naar de verduurzamingsmogelijkheden voor jouw dak.
  2. Aanvraag: Dien de subsidieaanvraag in via de RVO-website. Let op de aanvraagperiodes, want de subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst.
  3. Uitvoering: Het Groene Loket zorgt voor de levering en installatie van dakisolatie, zonnepanelen en groene daken.
  4. Subsidie: Na afronding van de werkzaamheden kun je de subsidie aanvragen. Bekijk ook altijd de lokale subsidieregelingen . Ga naar de groendak subsidiewijzer >>

 

Heb jij interesse in het verduurzamen van jouw (maatschappelijke) vastgoed? Bij Het Groene Loket kijken samen naar de mogelijkheden om jouw maatschappelijke vastgoed te verduurzamen. 

Ontdek meer: Zakelijk - Het Groene Loket groendaken

 

Groendakpakket samenstellen?

Stel jouw groendakpakket stap voor stap samen via de handige rekentool en ontvang direct een vrijblijvende prijsindicatie.

Handig om te weten

Meer blogs

Groendaken: Waarom sedumdaken (ook) bijdragen aan de Biodiversiteit

Groendaken: Waarom ook sedumdaken (ook) bijdragen aan de Biodiversiteit De initiële functie van groendaken is het voorkomen van hittestress en...

Groendak van de Zaak® - een groendak als groene Arbeidsvoorwaarden

Groendak van de Zaak® - Groene Arbeidsvoorwaarden en Duurzame Employee Benefits In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is...

Groendaken: Als duurzame investering voor jouw vastgoed

Groendaken: Als duurzame investering voor jouw vastgoed Groendaken, ook wel bekend als sedumdaken of vegetatiedaken, winnen aan populariteit als duurzame...

Zoeken

Zoeken

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten