Blog

FAQ

Groendak van de zaak® als groene arbeidsvoorwaarden

Duurzaam ondernemen gaat verder dan de dagelijkse bedrijfsvoering. Steeds vaker verwachten medewerkers ondersteuning vanuit de werkgever waar het gaat om verduurzaming. Zeker nu thuiswerken de nieuwe norm ins. Een groendak zorgt voor een gezond en duurzaam woon- en werkklimaat, resulterend in vitale werknemers. 

Met Het Groene Loket Groendak van de zaak® als een duurzame employee benefit heb je een stapje voor als werkgever.

Voordelen van Groendaken

Kostenbesparing op energie

Groendaken hebben een verkoelend effect op woningen (tot 4 graden) en zonnepanelen, wat hittestress voorkomt en het energieverbruik van airconditioning tot wel 75% vermindert. In de zomer stijgt het rendement van zonnepanelen met circa 10%, terwijl het groendak in de winter isoleert en zo energie bespaart. 

Bijdrage aan biodiversiteit

De vegetatiematten voorbegroeid met niet-invasieve beplanting op groendaken dragen bij aan biodiversiteit en gezonde, veerkrachtige ecosystemen. En vormen de voedselbank voor insekten. Er zijn diverse mogelijkheden zoals: sedumdaken, maar ook Biodaken met intensievere beplanting zoals een bloemendak of kruidendak. 

Verlengt levensduur dakbedekking

Groendaken beschermen de dakbedekking tegen extreme weersomstandigheden en UV-straling, waardoor de levensduur van dakbedekking wordt verlengd. Ook vorkomen groendaken stormschade. Dit maakt ook dat de waarde van de woning toeneemt.

Verhoogt rendement zonnepanelen

Groendaken zorgen voor een koelere omgeving rondom zonnepanelen, wat de efficiëntie verhoogt en een hoger rendement oplevert. Gecombineerd met een groendak (Biosolar) zorgt deze opzet voor een extra boost voor de biodiversiteit.

Reviews

Groendak van de zaak®

Het Groendak van de zaak® als groene arbeidsvoorwaarden is gemakkelijk toe te passen. Het Groene Loket ontzorgt daarbij volledig. Als werkgever stel je een financiele tegemoetkoming beschikbaar voor je medewerkers. Het Groene Loket geeft een aanvullende korting op de aanlegset en zorgt voor de persoonlijke begeleiding.

Start het gesprek

De aanschaf van een groendak mogelijk maken voor je personeel? Ga in gesprek met Het Groene Loket en ontdek hoe wij jou als werkgever of werknemer kunnen ondersteunen bij het implementeren van Groendak van de zaak®. 

Het concept ‘Groendak van de zaak’ is i-depot gecertificeerd en geregistreerd.

Zoeken

Zoeken

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten