Biodiversiteitspakket Bloemenperk (p/m2)

33.9437.26 inclusief BTW

Extra biodiversiteit toevoegen aan je groendak maar niet het gewicht van een intensief groendak? Een Bloemenperkje of Kruidentuintje is de perfecte oplossing als aanvulling op je groendak pakket.

Inhoud bloemenperkje:

  • Lavasubstraat 3/3,5 zakken
  • Wilde bloemen vegetatiemat

Let op! Alleen in combinatie met een 20mm of 40mm lichtgewicht aanlegset

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Biodiversiteitspakket Bloemenperk - per m2 toepasbaar

Een 'Biodiversiteitspakket Bloemenperk' is een mooie toevoeging aan jouw groendak. Een ideale oplossing wanneer je dak niet over het hele oppervlak een biodivers groendak pakket kan dragen. De voorbegroeide vegetatie mixmat bevat ca. 4 soorten sedum plantjes en 20 soorten wilde bloemen en kan als variatie aan je lichtgewicht groendak aanlegset toegevoegd worden.

Let op! Je kunt een Kruidentuin of Bloemenperkje alleen als toevoeging aan je groendak pakket bestellen. De sedum vegetatiemat wordt vervangen door de toevoeging van lavasubstraat en de Bloemen & sedums vegetatie mixmat.

Instructie aanleg bloemenperkje heuvel

  • Leg ca. 3 substraatzakken op de plaatsen waar je de heuvelstroken 1,2 meter (mat formaat 0,60*2,00) wilt plaatsen.
  • De heuvels brengen flink wat extra gewicht mee, idealiter worden ze aan de dakrand of boven dwarsliggende balken die onder het dak door lopen geplaatst.
  • Leg de sedum mixmatten in lengterichting langs de grindranden en werk naar het midden van het dak toe en laat de “heuvelplekken” vrij.
  • Strooi per heuvel ca. 3,5 zak substraat leeg en verdeel het substraat in een mooie aflopende heuvel met klein beetje onder de reguliere sedum mixmatten. Zo zal een deel van de aanvullende vegetatie doorgroeien op je groendak.
  • Geef het dak na de aanleg veel water en NOG meer op de plekken waar de heuvels zijn. Herhaal dit de eerste weken minimaal 1 keer per week. (als het voldoende regent hoeft dit niet)
  • Reguliere aanleginstructie >>

Extra informatie

In combinatie met:

20mm aanlegset, 40mm aanlegset