Groendak wijkaanpak

eiland van leede

◦ Wijkaanpak eiland van leede ◦ Wijkaanpak eiland van leede ◦ Wijkaanpak eiland van leede

Het duurzame Eiland van Leede gaat voor extra groen! In jullie nieuwe wijk kunnen groendaken natuurlijk niet ontbreken. We gaan samen met jullie aan de slag om de schuren, uitbouw en/of garages te voorzien van een duurzaam groendak. Zo werken we aan een groene, koele en regenbestendige woonwijk met een extra bijdrage aan de biodiversiteit. We begeleiden het traject van A-Z. Dat begint met jouw aanmelding.

Bundelkorting op jouw groendak dankzij de wijkaanpak.

Samen aan de slag gaan is niet alleen leuk, het levert ook wat op. Via onderstaand formulier kun je jouw dak(en) aanmelden voor de aanpak. Je ontvangt een vrijblijvende prijsindicatie op maat.

  • Gratis advies over de groendak mogelijkheden op jouw schuur, uitbouw en/of garage.
  • 15% korting op de groendak aanlegset 40 mm of 20 mm.
  • Collectieve leverkorting van ca. €50 - €75 op de transportkosten.
  • Een kosteloze dakinspectie ter waarde van €69.

Subsidiemogelijkheden

De provincie Utrecht biedt een mooie (groendak)subsidie klimaatbestendige, groene en gezonde steden en dorpen. Eén van de voorwaarden is de aanvulling van het sedum met kruiden en bloemen. Na de inspectie ontvangen jullie de definitieve offerte aansluitend bij de voorwaarden.  Samen met de initiatiefnemer zetten wij ons in om de subsidievergoeding op basis van de voorwaarden 2023 van naar verwachting 50% toegekend te krijgen (looptijd ca. 12 weken).

groendaken wijkaanpak Eiland van Leede

Groendak

Combinatie set

Voeg bloemen of kruiden vegetatie toe aan je bestelling

Voeg een kruidentuintje of bloemenperkje toe aan de bestelling om in aanmerking te komen voor de subsidie.  Belangrijk aandachtspunt is de draagkracht van het dak. dit kan bij een bloemenperkje en kruidentuintje oplopen tot 150kg p/m2. Wij zullen hier advies over uitbrengen tijdens de dakinspectie.

Verzorgde aanleg
De insteek van een wijkaanpak is om samen met je buren aan de slag te gaan. Dit betekent zelf de handen uit de mauwen steken en aan de bak op het dak. Het verzorgd aanleggen is mogelijk vanaf 20m2, aangrenzende schuren van buren kunnen gecombineerd worden. Vermeld dit in de opmerking.

Even voorstellen

Tamara van Dijk - Oprichter

Tamara van Dijk

Oprichter Het Groene Loket

Tamara zet zich dagelijks met haar partners en organisaties in om bewoners te activeren en begeleiden actief de leefomgeving groen, koel en regenbestendig te maken met name d.m.v. de aanleg van groendaken. Een betaalbare duurzame en functionele oplossing. En knap!.

Foto's

Lisanne Luteijn

Projectleider Het Groene Loket

Lisanne heeft ruime ervaring in het begeleiden van bewoners(groepen) en diverse processen.  Zij zet zich dagelijks in om bewoners te activeren en deelnemers van wijkaanpakken van A tot Z te begeleiden naar een groendak. Het doel, zo veel mogelijk daken omtoveren van grijs naar groen!

Groendak wijkaanpak nieuwbouw - subsidie

Wat anderen over Het Groene Loket zeggen

[grw id="19757"]