In samenwerking met Natuur en Milieufederatie Drenthe slaan om te beginnen drie gemeenten de handen in elkaar om samen met bewoners het onbenutte dakenlandschap te voorzien van groendaken. Om zo samen hittestress en wateroverlast te verminderen en bij te dragen aan de biodiversiteit. Het Groene Loket ondersteund de bewoners bij de keuzes, aandachtspunten, subsidie aanvraag én de levering van de groendak materialen.
Via onderstaande rekentool meld je jouw dak(en) én die van de buren vrijblijvend aan voor de actie. Je ontvangt:
Stel makkelijk jouw groendak pakket op maat samen.
De komende maanden organiseren we een aantal gratis informatie avonden over groene daken! Hier kom je alles te weten over groene daken én kun je meteen lokale bedrijven vinden die met jouw dak aan de slag kunnen.
Lees meer >>
Dankzij de isolerende werking voorkom je opwarming van de dakbedekking. Je woning blijft in de zomer koel en je bespaart op energieverbruik van je airco.
Groendaken zuigen als een spons regenwater op en helpen daarmee regenwateroverlast voorkomen, omdat het riool wordt ontlast.
Groendaken zijn een voedselbank voor insecten en vogels en dragen dankzij de bloeiende sedum, kruiden en/of bloemen beplanting bij aan de biodiversiteit.
Groendaken zorgen voor een koelere omgeving rondom zonnepanelen, waardoor ze efficiënter werken en een hoger rendement leveren.
Groen op je dak is niet alleen een knappe verschijning. Het werkt geluiddempend. Het zuivert de lucht van fijnstof en zet Co2 om in zuurstof.
Zelf een groendak aanleggen is eenvoudiger dan je denkt! Met de juiste instructies en materialen kan iedereen zijn eigen groene dakweide creëren. Volg de eenvoudige stappen uit de aanleginstructie, van voorbereiding tot plaatsing en geniet van een direct groen resultaat.
Heb je toch liever hulp? Vanaf 10m2 is het mogelijk jouw groendak te laten plaatsen door één van onze installatiepartners. Je kunt dit aangeven in het aanmeldformulier.
Samen met bewoners, bedrijven, gemeenten, organisaties en onze expertpartners zetten wij ons in om het onbenutte dakenlandschap te vergroenen met groendaken. En werken zo aan een klimaatbestendige inrichting van onze steden met multifunctionele daktuinen.