Hitte stress en wateroverlast

Net als in de andere grote steden ervaren de bewoners in Amstelveen steeds vaker hitte stress. Opvallend zijn het aantal uitbouwen die in de afgelopen maanden voorzien zijn van een verkoelende laag groendak.

Verstedelijking zorgt ervoor dat de hitte die we steeds meer ervaren niet weg kan. Dit maakt dat we de nodige maatregelen willen nemen. Groene daken verkoelen de woning (tot 4) graden en de omgeving. Dit omdat het (zwarte) dak de enorme hitte niet mee kan vangen en ‘koel’ blijft.

Amstelveen kiest voor groene daken

Groene daken vertragen de afstoot van regenwater naar het riool en leveren een positieve bijdrage aan biodiversiteit. Daarnaast biedt de gemeente Amstelveen een mooie subsidie van 50% over de aanschaf en aanlegkosten, wat maakt dat de aanschaf en aanleg van een groendak zeer betaalbaar is. Zeker wanneer je weet dat je dak automatisch langer meegaat en je woning in waarde stijgt! Zeker wanneer je aan de slag gaat samen met de buurt, kun je een mooi prijsvoordeel behalen. Moet jouw dakconstructie eerst verstevigd worden? Ook dat is geen probleem. Je ontvangt tot €250,- vergoed van de gemeente.

Subsidie

Hier staan enkele voorwaarden tegenover:

  • Alleen de eigenaar en tevens bewoner kan subsidie aanvragen.
  • De minimale oppervlakte van het te vergroenen dak is 15m², voor een groen gevel is dit minimaal 30% van de geveloppervlakte.
  • Aanvragen samen met uw buren is ook mogelijk. U mag meerdere daken in één aanvraag samenvoegen om zo boven de 15 m² uit te komen. De daken hoeven niet per se aaneengesloten te zijn.
  • De aanleg moet zijn voltooid uiterlijk 6 maanden na de datum van toekenning van de subsidie.

Lokaal nieuws

  • D66 pleit voor bushokjes met zonnepanelen en groene daken in Amstelveen. Lees artikel
  • Gemeente subsidieert groene dakbedekking in Amstelveen. Lees artikel.

De subsidie ging vorig jaar als een trein in subsidie. Niet zo gek. We hebben flink wat daken geleverd en aangelegd.

Subsidie Groen op Gebouwen

Hoe leuk is een groen dak of een groen gevel? Dat is toch een mooier uitzicht dan een grijs vlak? Een leuke bijkomstigheid, het biedt ook vele voordelen voor uw woning of gebouw. En de gemeente betaalt mee!