Blog

FAQ

Een groendak aanleggen

Een groendak ook wel sedumdak genoemd, is dankzij de speciale lichtgewichtsets vrij gemakkelijk zelf aan te leggen en goed toepasbaar op diverse type daken. Ontdek stap voor stap waar je op wilt letten bij de aanschaf en aanleg van jouw groendak en geniet snel van een prachtig uitzicht, de verkoelende werking en daarmee een duurzamere leefomgeving.

Constructie

  • Het is belangrijk dat je dak goed ondersteund wordt door stevige dwarsliggers, om bijvoorbeeld doorbuigen te voorkomen. Onderzoek de sterkte van de balken en bekijk de afstand. Idealiter max 40 cm hart-op-hart
  • Bekijk ook of de balken goed bevestigd zijn en ondersteund worden. Optioneel kun je specioale balkendragers toevoegen of extra schroeven om voor extra versteviging te zorgen.
  • Kijk ook naar de ondersteuning van het dak en de dwarsbalken. Onderzoek of een eventuele hout constructie gebouwd is met stevige staanders. Voorkom verzakking en controleer de ondersteuning, bijvoorbeeld door het gebruik van betonpoeren.
  • Ontbreekt er een dakrand, plaats dan een dakrandprofiel om het groendak in te sluiten.
  • Ontbreekt er een scheiding naar het dak van de buren, maak hier dan gebruik van een scheidingsprofiel.

Kies de juiste set!

We hebben diverse lichtgewicht sets waar je uit kunt kiezen met verschil in gewicht en waterbufferende capaciteit. De meest toegepaste sets zijn de lichtgewichtsets met 20mm of 40 mm greenroll substraat. Ben je op zoek naar een intensiever groendakset, kijk dan eens bij de sets met lavasubstraat, gecombineerd met bijvoorbeeld een Kruiden & Sedum mixmat of Bloemen & Sedum mixmat. Let op: deze intensievere sets zijn zwaarder en vaak niet geschikt voor reguliere daken met een lichtere constructie. Ook raken de daken sneller uitgebloeid en vragen om meer onderhoud. Heb je twijfels over de toepasbaarheid, neem dan contact met ons op. We adviseren je graag.

Heb je toch hulp nodig bij het aanleggen van jouw groendak?

Hoewel het aanleggen van een groendak in de meeste gevallen prima zelf te doen is, zijn er situaties waarin professionele installatie wenselijk is. Bijvoorbeeld wanneer het dak te hoog of een forse helling heeft en tot gevaarlijke situaties kan leiden. Of wanneer je liever geen risico's neemt. Vanaf een oppervlakte van 20 m2 kunnen wij de volledige aanleg verzorgen. Kom je zelf niet aan 20 m2, dan kun je ook een gezamenlijke aanvraag met de buren indienen.Hiermee bespaar je gelijk ook op transportkosten. Geef deze wens eenvoudig aan in het aanvraagformulier. Voorafgaand aan de installatie voeren we altijd een inspectie uit. Hierbij worden de staat van de dakbedekking, aandachtspunten en de toepasbaarheid van het groendak in kaart gebracht. Hiervoor rekenen we een vergoeding van €69,-

Vragen over hulp bij installatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zoeken

Zoeken

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten