Aanbod groendak aanlegsets
& overig

◦ Het Groene Loket ◦ Het Groene Loket ◦ Het Groene Loket ◦ Het Groene Loket ◦ Het Groene Loket

Het Groene Loket helpt je bij de aanschaf en levering van jouw groendak, wij gaan daarbij altijd voor de beste service en kwaliteit. In deze shop vind je het aanbod groendak aanlegsets met inheemse en niet invasieve sedums, bloemen en kruiden beplanting. De sets voldoen in vrijwel alle gevallen aan de gestelde subsidievoorwaarden. Je kunt kiezen uit diverse varianten van lichtgewicht sedumsets tot intensievere bloemen groendak sets.

Via onze vaste rekentool worden de benodigde materialen en kosten van jouw lichtgewicht groendak automatisch berekend. Meld jouw dak aan en ontvang persoonlijk advies en begeleiding. Stel je jouw pakket liever zelf samen bekijk dan onderstaande aanbod.

Video afspelen over vegetatie matten uitrollen - sedum

Alles in één lichtgewicht aanleg set

Een groendak is vrij gemakkelijk zelf aan te leggen. Onderstaand vind je ons aanbod groendak aanlegsets. De lichtgewicht sets worden het meeste geleverd en zijn geschikt voor nagenoeg alle type daken. De hanteerbare basislagen bestaande uit vegetatie, mineraalwol substraat en drainagelaag worden op rol geleverd. Je sluit het dak af met een grindrand of profiel en een afvoerbeschermer. 

dakenplan

aandachtspunten

  • Controleer de conditie van je dakbedekking op slijtage (scheuren en bobbels).
  • Ga na of je dak sterk genoeg is. Grind vervangen voor groen kan qua gewicht altijd.
  • Bekijk de ligging. De beplanting heeft minimaal 3,5 uur zonlicht per dag nodig.
  • Blijft >2 cm water op het dak staan, bestel dan extra drainagelaag voor dit gebied.
  • Ontbreekt er een dakrand, of scheiding naar het dak van de buren, dan is een profiel nodig. 
  • Staat er een boom in de omgeving voorkom dan dat bladeren en takjes het dak verstikken.
  • Bij verzorgde installatie (v.a. 20m2) wordt er altijd een dakinspectie ingepland.
  • Voeg kruidentuintje of bloemenperkje toe voor meer biodiversiteit.
  • Wij staan voor de hoogste kwaliteit en werken samen met de marktleider kweker Sempergreen®.
  • Voor de aanleg werken wij met dakexpert en gecertificeerde installatiepartner Groendakcoach.
Groendak aanleg set

Aanbod groendak aanlegset

overig

aanvullende producten

Om ervoor te zorgen dat het regenwater tijdens stortbuien versneld afgevoerd kan worden plaats je rondom het groendak een rand afsluitgrind. Zo kan overtollig regenwater versneld afgevoerd worden. Je kunt kiezen uit 4 mogelijkheden: Regulier afsluitgrind, of een luchtzuiverende variant zoals Olivijn of Perzikstenen. Heb je geen dakrand dan gebruik je een dakrandprofiel. Zorg voor het juiste onderhoud van je dak met de speciale conditioners en bescherm je afvoer tegen vuil.

wannahaves

aanvullende producten

Het Groene Loket voor de beste service en kwaliteit

Het Groene Loket staat bekend om haar snelle service en kwalitatieve aanbod groendak aanlegsets. Wij begeleiden bewonersgroepen bij de aanschaf en eventuele aanleg van groendaken. Via onze speciale groendak rekentool maken we het extra gemakkelijk om een keuze uit het aanbod groendak aanlegsets te kunnen maken. De meest toegepaste sets zijn de lichtgewicht aanlegsets toepasbaar op de meeste type daken bij twijfel aan de draagkracht van de constructie. Wij zijn partner van Sempergreen, marktleider in toepassingen voor groendaken en groene gevels. Voor de installatie van groendaken werken wij samen met partnerinstallateur Groendakcoach.