Duurzaam shoppen

Het Groene Loket helpt je bij de aanschaf en levering van jouw groendak. Wij gaan daarbij altijd voor de beste service en kwaliteit. In deze shop vind je het brede aanbod groendak aanlegsets voor platte en hellende daken. Wij maken gebruik van inheemse en niet invasieve sedums, bloemen en / of kruiden beplanting. 

De sets voldoen in vrijwel alle gevallen aan de gestelde subsidievoorwaarden. Je kunt kiezen uit diverse varianten van lichtgewicht groendak aanlegsets tot intensievere sets. Onze voorkeur gaat uit naar de lichtgewichtsets. Via onderstaande knop stel je hiervoor gemakkelijk jouw groendakpakket samen.

Video afspelen over vegetatie matten uitrollen - sedum

Lichtgewicht aanlegset voor eigen aanleg

Een groendak is vrij gemakkelijk zelf aan te leggen op bijvoorbeeld jouw schuur, aanbouw, overkapping of hellende dak. De lichtgewicht groendak aanlegsets 20 en 40 worden het meeste toegepast en zijn geschikt voor nagenoeg alle type daken. De hanteerbare basislagen bestaande uit vegetatie, minerale wol substraat en drainagelaag worden op rol geleverd. Je sluit het dak af met een grindrand of profiel en een afvoerbeschermer. Wil je wat extra bescherming toevoegen voor je dakbedekking, voeg dat wortelwerende folie toe.

Aandachtpunten

Groendak

Aanbod groendak aanlegsets

Via onze vaste rekentool worden de benodigde materialen en kosten van jouw groendak automatisch berekend. Je kunt kiezen uit de lichtgewicht groendak aanlegsets 20 of 40 mm. Meld jouw dak aan en ontvang persoonlijk advies en begeleiding.  

Stel je jouw pakket liever zelf samen? Bekijk dan onderstaand aanbod.

Aanvullende producten

Om ervoor te zorgen dat het overtollig regenwater tijdens stortbuien versneld afgevoerd wordt, plaats je rondom het groendak een rand afsluitgrind.  Je kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden: regulier afsluitgrind of een luchtzuiverende variant zoals Olivijn of Perzikstenen. Heb je geen dakrand dan gebruik je een dakrandprofiel. Zorg voor het juiste onderhoud van je dak met de speciale conditioner en bescherm je afvoer tegen vuil.

Wannahaves

Het Groene Loket voor de beste service en kwaliteit

Het Groene Loket staat bekend om haar snelle service en kwalitatief hoogstaande aanbod van groendak aanlegsets. Wij begeleiden bewoners(groepen) bij de aanschaf en eventuele aanleg van groendaken. Via onze groendak rekentool maken we het extra gemakkelijk om een keuze uit het aanbod groendak aanlegsets te maken. Wij werken samen met Sempergreen, marktleider in toepassingen voor groendaken en groene gevels. Voor de installatie van groendaken werken wij samen met partnerinstallateur Groendakcoach.