Aanbod groendak
aanlegsets & overig

◦ Het Groene Loket ◦ Het Groene Loket ◦ Het Groene Loket ◦ Het Groene Loket ◦ Het Groene Loket

Het Groene Loket helpt je bij de aanschaf en levering van jouw groendak. Wij gaan daarbij altijd voor de beste service en kwaliteit. In deze shop vind je het aanbod groendak aanlegsets met inheemse en niet invasieve sedums, bloemen en/ of kruiden beplanting. De sets voldoen in vrijwel alle gevallen aan de gestelde subsidievoorwaarden. Je kunt kiezen uit diverse varianten van lichtgewicht groendak aanlegsets tot intensievere sets.

Video afspelen over vegetatie matten uitrollen - sedum

TIP: Lichtgewicht groendak aanlegsets

Een groendak is vrij gemakkelijk zelf aan te leggen. De lichtgewicht groendak aanlegsets 20 en 40 worden het meeste toegepast en zijn geschikt voor nagenoeg alle type daken. De hanteerbare basislagen bestaande uit vegetatie, minerale wol substraat en drainagelaag worden op rol geleverd. Je sluit het dak af met een grindrand of profiel en een afvoerbeschermer. Wil je wat extra bescherming toevoegen voor je dakbedekking, voeg dat wortelwerende folie toe.

dakenplan

aandachtspunten

  • Controleer de conditie van je dakbedekking op slijtage, zoals scheuren en bobbels.
  • Ga na of je dak sterk genoeg is. Grind vervangen voor groen kan qua gewicht trouwens altijd.
  • Bekijk de ligging, de beplanting heeft namelijk minimaal 3,5 uur zonlicht per dag nodig.
  • Blijft er>2 cm water op het dak staan, bestel dan een extra drainagelaag voor dit gebied.
  • Ontbreekt er een dakrand of scheiding naar het dak van de buren, dan is een profiel nodig. 
  • Staat er een boom in de omgeving? Voorkom dan dat bladeren en takjes het dak verstikken.
  • Voeg een kruidentuin of bloemenperk toe  aan je groendak pakket voor de biodiversiteit.
  • Wij staan voor de hoogste kwaliteit en werken samen met de marktleider kweker Sempergreen®.

Aanbod groendak aanlegset

Via onze vaste rekentool worden de benodigde materialen en kosten van jouw groendak automatisch berekend. Je kunt kiezen uit de lichtgewicht groendak aanlegsets 20 of 40 mm. Meld jouw dak aan en ontvang persoonlijk advies en begeleiding.  Stel je jouw pakket liever zelf samen? Bekijk dan onderstaand aanbod.

overig

aanvullende producten

Om ervoor te zorgen dat het overtollig regenwater tijdens stortbuien versneld afgevoerd wordt, plaats je rondom het groendak een rand afsluitgrind.  Je kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden: regulier afsluitgrind of een luchtzuiverende variant zoals Olivijn of Perzikstenen. Heb je geen dakrand dan gebruik je een dakrandprofiel. Zorg voor het juiste onderhoud van je dak met de speciale conditioner en bescherm je afvoer tegen vuil.

wannahaves

aanvullende producten

Het Groene Loket voor de beste service en kwaliteit

Het Groene Loket staat bekend om haar snelle service en kwalitatief hoogstaande aanbod van groendak aanlegsets. Wij begeleiden bewoners(groepen) bij de aanschaf en eventuele aanleg van groendaken. Via onze groendak rekentool maken we het extra gemakkelijk om een keuze uit het aanbod groendak aanlegsets te maken. Wij werken samen met Sempergreen, marktleider in toepassingen voor groendaken en groene gevels. Voor de installatie van groendaken werken wij samen met partnerinstallateur Groendakcoach.