Start direct met vergroenen

Een groendak als duurzame oplossing.

Het Groene Loket helpt je graag op weg bij de aanschaf en eventuele aanleg van jouw groendak. Een groendak is een betaalbare stap richting duurzaam wonen. In onze shop vind je diverse kant en klare groendak aanleg sets en producten om jouw leefomgeving regenbestendig, praktisch en duurzaam in te richten. Met onze sets kun je gemakkelijk zelf je groendak aanleggen.

Advies op maat

Voordat je aan de slag gaat op het dak is het belangrijk om de conditie van je dakleer en draagkracht te controleren. Wil je persoonlijk advies, met de buren aan de slag, het dak laten inspecteren en/of Het Groene Loket jouw groendak laten aanleggen? Dien dan een aanvraag in en we helpen je persoonlijk verder.

Voordelen & subsidie

Een groendak aanlegset is opgebouwd uit meerdere lagen en daardoor multifuntioneel. Je buffert o.a. regenwater, verkoelt je woning, beschermt het dak draagt bij aan de biodiversiteit én bespaart energie. Ontdek alle voordelen. De aanleg van groene daken wordt vanuit de gemeenten en waterschappen gestimuleerd. Ondek de groendak subsidies.

Berekening

Voor het berekenen van het formaat groendak wordt uitgegaan van het gehele dak oppervlak. De drielaagse set wordt opgebouwd d.m.v. een drainagemat, (Greenroll of lava) substraat en de voorbegroeide vegetatiemat. De formaten van de lagen in de set kunnen afwijken i.v.m. de aan te brengen afsluitrand van grind. Uitgegaan wordt van m2 aanlegset, waarbij de substraat en vegetatielaag kleiner zijn dan de drainage.

Leg je groendak aan

Een groendak is dankzij de daartoe bestemde sets gemakkelijk zelf aan te leggen. De lichtgewicht sets zijn geschikt voor nagenoeg alle type daken. Je ontvangt jouw aanlegset op een pallet aangeleverd. De set bestaat uit drie hanteerbare lagen die gemakkelijk op maat te snijden zijn met een zaag en stanleymes, te weten de drainage laag, de Greenroll en vegetatiemat. Je sluit het dak af met een grindrand. Deze heeft mede als functie regenwater versneld afvoeren bij een stortbui.

Lichtgewicht groendak aanlegsets

Intensieve groendak aanlegsets

Aanvullende producten voor de afwerking

Wannahaves