Boldraadrooster regenwaterafvoer Ø 13 cm

Boldraadrooster regenwaterafvoerbeschermer Ø 13 cm

Boldraadrooster ter bescherming regenwaterafvoer groendak

Bescherm je dak en afvoer tegen bijvoorbeeld verstopping en plaats een boldraadrooster voor daken met een afvoer in de bovenzijde van het dak. Zo maak je de aanleg van je groendak compleet. Loopt je afvoer door de zijkant van het dak, dan wil je daarentegen gebruik maken van een bladvanger voor zijuitgang.

Voorkom verstopping van je regenwaterafvoer

Het weer wordt extremer en het regent steeds harder. Een groendak buffert regenwater en zorgt voor een vertraagde afvoer. Al zit ook hier een grens aan. Het is dan belangrijk dat het regenwater goed weg kan stromen en de regenafvoer goed kan functioneren. Eigenlijk kan geen enkele afvoer op een (groen)dak zonder bladvanger. Een dakgoot kan op den duur behoorlijk wat vuil verzamelen. Denk aan bladeren, takjes, vogelnesten en ander vuil.  Als het water niet weg kan loopt het dak vol met water dit kan problemen veroorzaken. De bladvanger kun je eenvoudig op het dak plaatsen en afsluiten met de grindrand rondom je groendak. Hiermee voorkom je verstoppingen in de regenpijp. Zo kan de regen goed worden afgevoerd via de grindrand, dakgoot en de afvoerbuizen. Boldraadrooster ter bescherming regenwaterafvoer groendak

Installatie & onderhoud boldraadrooster regenwaterafvoerbeschermer

Naast het plaatsen van een rand afsluitgrind en de bladvanger, is het belangrijk het dak te onderhouden. Bijvoorbeeld onkruid verwijderen, bewateren tijdens een droge periode. Ook voeding is een belangrijk onderdeel. Hiervoor kun je de speciale Sedum conditioner gebruiken.

Boldraadrooster ter bescherming van de regenwaterafvoer van jouw groendak kun je makkelijk en snel plaatsen. Allereerst wil je de ingang van de regenwaterafvoer vrij maken van vuil en testen of hij goed doorloopt. Daarna plaats je het boldraadrooster op de ingang van de regenpijp.  Je plaatst de bladvanger direct op het dak, en sluit hem in met het afsluitgrind. Dit grind wordt mede ook gebruikt voor de omsluiting van je groendak.

Formaat Ø 13 cm

Tegelbladvanger

Tegelbladvanger – regenwaterafvoerbeschermer Ø30x30x6,5 Cm (lxbxh)
Excl. tegel.

Tegelbladvanger ter bescherming regenwaterafvoer groendak

Bescherm je dak en afvoer tegen bijvoorbeeld verstopping en plaats een tegelbladvanger voor daken met een afvoer in de bovenzijde van het dak. Zo maak je de aanleg van je groendak compleet. Loopt je afvoer door de zijkant van het dak, dan wil je daarentegen gebruik maken van een bladvanger voor zijuitgang.

Voorkom verstopping van je regenwaterafvoer

Het weer wordt extremer en het regent steeds harder. Een groendak buffert regenwater en zorgt voor een vertraagde afvoer. Al zit ook hier een grens aan. Het is dan belangrijk dat het regenwater goed weg kan stromen en de regenafvoer goed kan functioneren. Eigenlijk kan geen enkele afvoer op een (groen)dak zonder bladvanger. Een dakgoot kan op den duur behoorlijk wat vuil verzamelen. Denk aan bladeren, takjes, vogelnesten en ander vuil.  Als het water niet weg kan loopt het dak vol met water dit kan problemen veroorzaken. De bladvanger kun je eenvoudig op het dak plaatsen en afsluiten met de grindrand rondom je groendak. Hiermee voorkom je verstoppingen in de regenpijp. Zo kan de regen goed worden afgevoerd via de grindrand, dakgoot en de afvoerbuizen. Tegelbladvanger ter bescherming regenwaterafvoer groendak

Installatie & onderhoud tegelbladvanger regenwaterafvoerbeschermer

Naast het plaatsen van een rand afsluitgrind en de bladvanger, is het belangrijk het dak te onderhouden. Bijvoorbeeld onkruid verwijderen, bewateren tijdens een droge periode. Ook voeding is een belangrijk onderdeel. Hiervoor kun je de speciale Sedum conditioner gebruiken.

Tegelbladvanger ter bescherming van de regenwaterafvoer van jouw groendak kun je makkelijk en snel plaatsen. Allereerst wil je de ingang van de regenwaterafvoer vrij maken van vuil en testen of hij goed doorloopt. Daarna plaats je het frame van de bladvanger bovenop de ingang van de regenpijp.  Je plaatst de tegel op het frame en sluit hem in met het afsluitgrind. Dit grind wordt mede ook gebruikt voor de omsluiting van je groendak.

Formaat 30x30x6,5 cm (lxbxh)

Kruidentuintje – biodiversiteit pakket – per m2

Kruidentuintje – biodiversiteit pakket – per m2

Een kruidentuintje is een mooie toevoeging aan jouw groendak. Een ideale oplossing wanneer je dak niet over het hele oppervlak een biodiverspakket kan dragen.

Instructie kruidentuintje heuvel

 • Leg ca. 3 substraatzakken op de plaatsen waar je de heuvelstroken 1,2 meter (mat formaat 0,60*2,00) wilt plaatsen.
 • De heuvels brengen flink wat extra gewicht mee, idealiter worden ze aan de dakrand of boven dwarsliggende balken die onder het dak door lopen geplaatst.
 • Leg de sedum mixmatten in lengterichting langs de grindranden en werk naar het midden van het dak toe en laat de “heuvelplekken” vrij.
 • Strooi per heuvel ca. 3,5 zak substraat leeg en verdeel het substraat in een mooie aflopende heuvel met klein beetje onder de reguliere sedum mixmatten. Zo zal een deel van de aanvullende vegetatie doorgroeien op je groendak.
 • Geef het dak na de aanleg veel water en NOG meer op de plekken waar de heuvels zijn. Herhaal dit de eerste weken minimaal 1 keer per week. (als het voldoende regent hoeft dit niet)
 • Reguliere aanleginstructie >>

ECOstyle Insectenhotel

Met het ECOstyle Hotel 6-hoek Gaasvliegen & Lieveheersbeestjes haal jij de natuurlijke vijanden van plaaginsecten naar jouw tuin. De lieveheersbeestjes en gaasvliegen eten insecten, zoals bladluizen, trips en wolluizen.

ECOstyle Lieveheersbeestjes larven gratis verzending

ECOstyle Larven lieveheersbeestjes tegen bladluis 50 stuks

Met een paar larven van de lieveheersbeestje (adalia) ben je zo van je bladluis af.  Na twee tot drie weken verpoppen ze en dan eten de lieveheersbeestjes de bladluizen en zorgen voor nieuwe eitjes en dus larven.

Inhoud: 50 stuks.

Belangrijk: 
Aankoop onder voorbehoud. De vraag naar de larven voor de lieveheersbeestjes is momenteel zo groot. Voor deze levende insecten we geen voorraden kunnen aanhouden.  

Lieveheersbeestjes winterhuisje

Lieveheersbeestjes winterhuisje

Lieveheersbeestjes zijn naast een genot om naar te kijken zeer nuttig gasten in uw tuin. Een volwassen lieveheersbeestje eet wel 100 bladluizen per dag. Een goede reden dus om het lieveheersbeestje naar de zin te maken, zeker in de winter. Dat is zo moeilijk niet met dit speciale Lieveheersbeestjes winterhuisje.  Het huisje is zo ontworpen dat lieveheersbeestjes hier gemakkelijk toegang tot hebben en beschutting vinden. Lekker knus want lieveheersbeestjes overwinteren vaak in een groep bij elkaar. Om het lieveheersbeestjes helemaal naar de zin te maken is het raadzaam enkele losse bladeren of een wat wc rolletjes n in het huisje te stoppen.

Plaats het huisje op een zonnige, wind- en regen beschutte plek, vanaf ca. een meter van de grond. Plaats de voorzijde ongeveer in de richting van het zuiden.

100 % FSC-hout – Afmetingen: 12,2 centimeter diep, 17 centimeter breed en 23 centimeter hoog

 

In onze shop vind je nog veel meer diervriendelijke producten. Bekijk het aanbod eens >>

Buzzy® Birds – Insectenhotel boomschors

Maak van je dak een paradijs. Biodiversiteit is een hot topic. Met een groendak lever je een belangrijke bijdragen. Het kan nog leuker en beter door het plaatsen van een insectenhotel, boomstammen en keien.

Insecten hotel boomschors. Het is belangrijk om waardevolle leefruimtes voor belangrijke, deels bedreigde nuttige dieren als insecten te creëren. Het nesthuisje trek oa lieveheersbeestje, de oorwurm, de bij, vliegjes en andere kleine insecten

Afmeting 15x10x16cm

Sedum conditioner (voeding)

Groene daken zijn onderhoudsvriendelijk. Wel wil je om de ca. 9 maanden je groendak bemesten met de speciaal ontwikkelde Groendak sedum conditioner.  Je gebruikt de conditioner bij de aanleg en in het voor-en najaar.  Zo zorg je voor een gezond en bloeiend groendak van april t/m september.

Sterk & gezond. Sedum is een sterke plantensoort, maar een beetje vertroetelen kan nooit kwaad. De Sedum conditioner zorgt voor een verbeterde doorworteling en zorgt daarmee voor gezonde en sterke planten. 1 kg conditioner is goed voor een bemesting van in totaal 40m2.

Start met bemesten direct na plaatsing van jouw nieuwe groendak. Doorgaans is bemesten tweemaal per jaar gangbaar. Afhankelijk van de toepassing van het groendak en de installatie. Bemesting vindt plaats tot augustus en vanaf de lente.

In onze shop vind je een breed aanbod aan mogelijkheden. Voor deze reguliere en meest toegepaste conditioner kun je kiezen uit diverse emmer formaten.

Meer weten over het onderhoud van je groendak of deze speciaal ontwikkelde conditioner, bekijk dan de bijlagen of neem contact met ons op. Bekijk de onderhoudsinstructie voor jouw groendak

 

Dakgootbeschermer 2 meter

Dakgoot beschermer 2 meter

Bescherm je dakgoot en zorg ervoor dat hij klaar is voor het betere herfst weer. Bladerval en stortbuien zijn een slechte combinatie. Je wilt er vooral zeker van zijn dat het regenwater goed kan weglopen tijdens een hoosbui. Zo voorkom je dat water stijgt en zomaar je dakraam/rand binnenloopt. Deze simpel te installeren gootbeschermer maakt het je gemakkelijk er zorgt ervoor dat je optimaal zult blijven genieten van jouw groendak.

Ideaal om te voorkomen dat er bladeren in de dakgoot terecht komen. Dat scheelt weer werk en rare capriolen.  De gootdrain is een flexibel gaas dat gemakkelijk in de dakgoot kan worden geplaatst. Bladeren, takjes en andere troep zal op de gootdrain vallen in plaats van erin en waait vanzelf weg.

In de shop bieden wij nog meer knappe “herfst” producten, zoals bijvoorbeeld de bladvanger

Dakgoot beschermer 2 meter

Gootdrain – Type M – 7-11 cm

Lengte 2 meter

Bloemenperkje (biodiversiteit) – per m2

Groendak Bloemenperkje- voor extra biodiversiteit.

Een bloemenperkje is een mooie toevoeging aan jouw groendak. Een ideale oplossing wanneer je dak niet over het hele oppervlak een biodiversiteitpakket kan dragen.  Het pakket is een aanvulling op je groendak pakket. Bereken het dus niet als een aparte meter groendak.

Instructie aanleg bloemenperkje heuvel

 • Leg ca. 3 substraatzakken op de plaatsen waar je de heuvelstroken 1,2 meter (mat formaat 0,60*2,00) wilt plaatsen.
 • De heuvels brengen flink wat extra gewicht mee, idealiter worden ze aan de dakrand of boven dwarsliggende balken die onder het dak door lopen geplaatst.
 • Leg de sedum mixmatten in lengterichting langs de grindranden en werk naar het midden van het dak toe en laat de “heuvelplekken” vrij.
 • Strooi per heuvel ca. 3,5 zak substraat leeg en verdeel het substraat in een mooie aflopende heuvel met klein beetje onder de reguliere sedum mixmatten. Zo zal een deel van de aanvullende vegetatie doorgroeien op je groendak.
 • Geef het dak na de aanleg veel water en NOG meer op de plekken waar de heuvels zijn. Herhaal dit de eerste weken minimaal 1 keer per week. (als het voldoende regent hoeft dit niet)
 • Reguliere aanleginstructie >>

Sedum Stronger

MATERIAAL
Sedum Stronger is een snelwerkende meststof die wordt geleverd als PK 0-3-9-meststof; deze bevat fosfor (P2O5) en kalium (K2O). Naast de PK-verhouding bevat Sedum Stronger ook een groeistimulator. Deze samenstelling biedt alle benodigde voedingsstoffen voor de ontwikkeling van gezonde, productieve planten tegen de tijd dat het voorjaar begint.

LEVERING EN OPSLAG
Sedum Stronger is leverbaar in emmers van 1 en 5 kg.
Sedum Stronger koel en droog bewaren in de oorspronkelijke verpakking, buiten bereik van direct zonlicht.

DOSERING
De aanbevolen dosering is 1 kg per 15 m2 Sedum.
De ideale toepassingsperiode van Sedum Stronger is september of oktober. Voor het winterseizoen begint.

Meer weten over het onderhoud van je groendak of deze speciaal ontwikkelde conditioner, bekijk dan de bijlagen of neem contact met ons op. Bekijk de onderhoudsinstructie voor jouw groendak

TECHNISCHE GEGEVENS:
Korrelgrootte: 2 – 8 mm
Leverbaar in emmers: 1, 5 kg

Green roof balance

MATERIAAL
Green Roof Balance bestaat uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten. Green Roof Balance is van natuurlijke en plantaardige afkomst en laat geen reststoffen achter in het milieu. Green Roof Balance werkt verzorgend, voedend en plantversterkend bij de wortels en ontwikkelt daarmee een verhoogde weerbaarheid en vitaliteit van de planten.

LEVERING EN OPSLAG
Green Roof Balance is leverbaar in emmers van 5 of 10 kg.
Bewaar Green Roof Balance koel en droog in de oorspronkelijke verpakking. Vermijd direct zonlicht.

DOSERING
De aanbevolen dosering voor Green Roof Balance is 1 kg per 10 m2..
Strooi Green Roof Balance gelijkmatig uit over de vegetatie. Vochtige omstandigheden zijn een vereiste. De werkingsduur is 2 tot 3 weken, waarna een vervolgbehandeling noodzakelijk kan zijn.

Meer weten over het onderhoud van je groendak of deze speciaal ontwikkelde conditioner, bekijk dan de bijlagen of neem contact met ons op. Bekijk de onderhoudsinstructie voor jouw groendak

TECHNISCHE GEGEVENS:
Korrelgrootte: granulaat
Leverbaar in emmers van: 5 of 10 kg

Sedum nutrition 5 kg

Sedum nutrition 5 kg- meststof

MATERIAAL
Sedum Nutrition is een 100% organische NPK meststof die speciaal ontwikkeld is voor het onderhoud van Sedumdaken. Deze organische meststof heeft een lage NPK (2-1-1 ) gehalte die langzaam vrijkomt uit organische materialen. Dit voorkomt uitspoeling in het milieu. Daarnaast bevat het ook essentiële spoorelementen en microalgen. Door toevoeging van microalgen bevat deze meststof een rijke bron aan aminozuren en vitamines.

LEVERING EN OPSLAG
Sedum Nutrition is leverbaar in emmers van 5 kg.
Sedum Nutrition koel en droog bewaren in de oorspronkelijke verpakking, buiten bereik van direct zonlicht.

DOSERING
De aanbevolen dosering is 1 kg per 20 m2 Sedum.
De ideale toepassingsperiode van Sedum Nutrition is eind april en begin september. Het beste resultaat wordt bereikt als er regen wordt verwacht. Hierbij komen de voedingselementen sneller beschikbaar wat resulteert in een optimale werking.

Meer weten over het onderhoud van je groendak of deze speciaal ontwikkelde conditioner, bekijk dan de bijlagen of neem contact met ons op. Bekijk de onderhoudsinstructie voor jouw groendak

TECHNISCHE GEGEVENS:
Korrelgrootte: 5 – 20 mm
Leverbaar in emmers: 5 kg

ELHO regenton | Pure raindrop

De regenton heeft een inhoud van 70 liter, wordt eenvoudig gemonteerd tussen de regenpijpen en vangt hierdoor al het regenwater op. Het overtollige water zal hij gewoon weer via de afvoer laten weglopen.

De bijbehorende gieter heeft een inhoud van 5 liter en is makkelijk onder het kraantje te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om de tuinslang op het kraantje aan te sluiten. Zo besproei je makkelijk en snel de hele tuin.

 

De regenton kan in de volle zon geplaatst worden, dankzij de UV filter zullen kleuren niet vervagen. Verder is hij geschikt voor temperaturen tot -20 graden. Bij vorstperiode dient wel het kraantje geopend te worden zodat het water wegloopt.

 • Gemaakt met liefde voor de natuur
 • Inhoud van 70 liter en inclusief gieter van 5 liter.
 • 5 jaar garantie

Groendak totaalpakket 6m²

We maken de aanschaf van een groendak graag zo makkelijk mogelijk voor je.  Deze handige alles-in-één lichtgewicht groendak set voor 6 vierkante meter dak is de meest toegepaste set. De lichtgewicht set is geschikt voor de meeste type daken, zoals de schuur of uitbouw en sluit daarnaast aan bij de diverse landelijke subsidie voorwaarden vanuit gemeenten en waterschappen. Het groendak pakket is opgebouwd uit drie hanteerbare lagen welke geleverd worden op pallet, daarnaast bevat het pakket afsluitgrind wat je rondom je groendak plaatst, en de benodigde sedum mest voor het groendak onderhoud 2x per jaar.

Inhoud 6m² groendak totaalpakket met 10% korting en gratis conditioner
 • Vegetatiemat met ca. 8-10 verschillende soorten niet invasieve bloeiende sedumplantjes.
 • Een mineraalwol substraatlaag van 20mm dik.
 • Drainage laag incl. beschermvlies ca. 20mm.
 • Afsluitgrind te plaatsen rondom het dak (15cm breed).
 • 1kg sedum conditioner t.w.v. €29,50 GRATIS  (t.b.v. 40m² groendak).
Toelichting
 • Waterbergend vermogen van ca. 30 l/m².
 • Type daken: daken met een lichte tot gemiddelde constructie als schuur en uitbouw.
 • Gewicht wanneer volledig verzadigd met regenwater ca. 45kg p/m².
 • Bedekkingsgraad vegetatiemat: 90%
 • Hoogte 3 lagen zonder begroeiing: ca. 7cm.
 • Standaard afmetingen mixmat: 60 x 180cm (1,2m²)
 • Bloeiperiode april t/m september.
 • Je ontvangt een jaar garantie op de vegetatiemat en 5 jaar op de overige producten.

Wat je wil weten

 • Dankzij de hanteerbare onderdelen kun je vrij gemakkelijk jouw eigen groendak aanleggen. Bekijk de Groendak aanleginstructie >>
 • Staat er een laag water dieper dan 2cm structureel op je dak neem dan contact met ons op.
 • Het sedum heeft ca. 3,5 uur zonlicht per dag nodig.  Je kunt een groendak het gehele jaar door aanleggen!
 • Sedumdaken zijn onderhoudsarm, niet vrij. Zeker na aanleg wil je het dak extra ondersteunen en bemesten met Sedum conditioner.
 • Bij twijfel kun je altijd een aanvraag bij ons indienen dan helpen we je graag verder op weg met advies en een vrijblijvende prijsindicatie. Doe de aanvraag >>

De aanlegset bestaat uit drie lagen. De drainage laag, een Greenroll minerale wol en de voorbegroeide vegetatiemat. De formaten van de lagen binnen de m2 aanleg set wijken af. Bij de berekening van de benodigde materialen gaan wij uit van het benodigd materiaal voor opgegeven formaat dak. Om zo verspilling te voorkomen. Afhankelijk van het type dak en de grote van het dak geeft dit een verschil in formaten van de drie lagen bij levering, dit heeft mede te maken met de aan te leggen grindrand. Hiermee is reeds rekening gehouden binnen de berekening van het tarief per m2 groendak aanleg set.

Groendak totaalpakket 8m²

We maken de aanschaf van een groendak graag zo makkelijk mogelijk voor je.  Deze handige alles-in-één lichtgewicht groendak set voor 8 vierkante meter dak is de meest toegepaste set. De lichtgewicht set is geschikt voor de meeste type daken, zoals de schuur of uitbouw en sluit daarnaast aan bij de diverse landelijke subsidie voorwaarden vanuit gemeenten en waterschappen. Het groendak pakket is opgebouwd uit drie hanteerbare lagen welke geleverd worden op pallet, daarnaast bevat het pakket afsluitgrind wat je rondom je groendak plaatst, en de benodigde sedum mest voor het groendak onderhoud 2x per jaar.

Inhoud 8m² groendak totaalpakket met 10% korting en gratis conditioner
 • Vegetatiemat met ca. 8-10 verschillende soorten niet invasieve bloeiende sedumplantjes.
 • Een mineraalwol substraatlaag van 20mm dik.
 • Drainage laag incl. beschermvlies ca. 20mm.
 • Afsluitgrind te plaatsen rondom het dak (15cm breed).
 • 1kg sedum conditioner t.w.v. €29,50 GRATIS  (t.b.v. 40m² groendak).
Toelichting
 • Waterbergend vermogen van ca. 30 l/m².
 • Type daken: daken met een lichte tot gemiddelde constructie als schuur en uitbouw.
 • Gewicht wanneer volledig verzadigd met regenwater ca. 45kg p/m².
 • Bedekkingsgraad vegetatiemat: 90%
 • Hoogte 3 lagen zonder begroeiing: ca. 7cm.
 • Standaard afmetingen mixmat: 60 x 180cm (1,2m²)
 • Bloeiperiode april t/m september.
 • Je ontvangt een jaar garantie op de vegetatiemat en 5 jaar op de overige producten.

Wat je wil weten

 • Dankzij de hanteerbare onderdelen kun je vrij gemakkelijk jouw eigen groendak aanleggen. Bekijk de Groendak aanleginstructie >>
 • Staat er een laag water dieper dan 2 cm structureel op je dak neem dan contact met ons op.
 • Het sedum heeft ca. 3,5 uur zonlicht per dag nodig.  Je kunt een groendak het gehele jaar door aanleggen!
 • Sedumdaken zijn onderhoudsarm, niet vrij. Zeker na aanleg wil je het dak extra ondersteunen en bemesten met Sedum conditioner.
 • Bij twijfel kun je altijd een aanvraag bij ons indienen dan helpen we je graag verder op weg met advies en een vrijblijvende prijsindicatie. Doe de aanvraag >>

De aanlegset bestaat uit drie lagen. De drainage laag, een Greenroll minerale wol en de voorbegroeide vegetatiemat. De formaten van de lagen binnen de m2 aanleg set wijken af. Bij de berekening van de benodigde materialen gaan wij uit van het benodigd materiaal voor opgegeven formaat dak. Om zo verspilling te voorkomen. Afhankelijk van het type dak en de grote van het dak geeft dit een verschil in formaten van de drie lagen bij levering, dit heeft mede te maken met de aan te leggen grindrand. Hiermee is reeds rekening gehouden binnen de berekening van het tarief per m2 groendak aanleg set.

Groendak totaalpakket 12m²

We maken de aanschaf van een groendak graag zo makkelijk mogelijk voor je.  Deze handige alles-in-één lichtgewicht groendak set voor 12 vierkante meter dak is de meest toegepaste set. De lichtgewicht set is geschikt voor de meeste type daken, zoals de schuur of uitbouw en sluit daarnaast aan bij de diverse landelijke subsidie voorwaarden vanuit gemeenten en waterschappen. Het groendak pakket is opgebouwd uit drie hanteerbare lagen welke geleverd worden op pallet, daarnaast bevat het pakket afsluitgrind wat je rondom je groendak plaatst, en de benodigde sedum mest voor het groendak onderhoud 2x per jaar.

Inhoud 12m² groendak totaalpakket met 10% korting en gratis conditioner
 • Vegetatiemat met ca. 8-10 verschillende soorten niet invasieve bloeiende sedumplantjes.
 • Een mineraalwol substraatlaag van 20mm dik.
 • Drainage laag incl. beschermvlies ca. 20mm.
 • Afsluitgrind te plaatsen rondom het dak (15cm breed).
 • 1kg sedum conditioner t.w.v. €29,50 GRATIS  (t.b.v. 40m² groendak).
Toelichting
 • Waterbergend vermogen van ca. 30 l/m².
 • Type daken: daken met een lichte tot gemiddelde constructie als schuur en uitbouw.
 • Gewicht wanneer volledig verzadigd met regenwater ca. 45kg p/m².
 • Bedekkingsgraad vegetatiemat: 90%
 • Hoogte 3 lagen zonder begroeiing: ca. 7cm.
 • Standaard afmetingen mixmat: 60 x 180cm (1,2m²)
 • Bloeiperiode april t/m september.
 • Je ontvangt een jaar garantie op de vegetatiemat en 5 jaar op de overige producten.

Wat je wil weten

 • Dankzij de hanteerbare onderdelen kun je vrij gemakkelijk jouw eigen groendak aanleggen. Bekijk de Groendak aanleginstructie >>
 • Staat er een laag water dieper dan 2 cm structureel op je dak neem dan contact met ons op.
 • Het sedum heeft ca. 3,5 uur zonlicht per dag nodig.  Je kunt een groendak het gehele jaar door aanleggen!
 • Sedumdaken zijn onderhoudsarm, niet vrij. Zeker na aanleg wil je het dak extra ondersteunen en bemesten met Sedum conditioner.
 • Bij twijfel kun je altijd een aanvraag bij ons indienen dan helpen we je graag verder op weg met advies en een vrijblijvende prijsindicatie. Doe de aanvraag >>

De aanlegset bestaat uit drie lagen. De drainage laag, een Greenroll minerale wol en de voorbegroeide vegetatiemat. De formaten van de lagen binnen de m2 aanleg set wijken af. Bij de berekening van de benodigde materialen gaan wij uit van het benodigd materiaal voor opgegeven formaat dak. Om zo verspilling te voorkomen. Afhankelijk van het type dak en de grote van het dak geeft dit een verschil in formaten van de drie lagen bij levering, dit heeft mede te maken met de aan te leggen grindrand. Hiermee is reeds rekening gehouden binnen de berekening van het tarief per m2 groendak aanleg set.