Boldraadrooster regenwaterafvoer Ø 13 cm

Boldraadrooster regenwaterafvoerbeschermer Ø 13 cm

Boldraadrooster ter bescherming regenwaterafvoer groendak

Bescherm je dak en afvoer tegen bijvoorbeeld verstopping en plaats een boldraadrooster voor daken met een afvoer in de bovenzijde van het dak. Zo maak je de aanleg van je groendak compleet. Loopt je afvoer door de zijkant van het dak, dan wil je daarentegen gebruik maken van een bladvanger voor zijuitgang.

Voorkom verstopping van je regenwaterafvoer

Het weer wordt extremer en het regent steeds harder. Een groendak buffert regenwater en zorgt voor een vertraagde afvoer. Al zit ook hier een grens aan. Het is dan belangrijk dat het regenwater goed weg kan stromen en de regenafvoer goed kan functioneren. Eigenlijk kan geen enkele afvoer op een (groen)dak zonder bladvanger. Een dakgoot kan op den duur behoorlijk wat vuil verzamelen. Denk aan bladeren, takjes, vogelnesten en ander vuil.  Als het water niet weg kan loopt het dak vol met water dit kan problemen veroorzaken. De bladvanger kun je eenvoudig op het dak plaatsen en afsluiten met de grindrand rondom je groendak. Hiermee voorkom je verstoppingen in de regenpijp. Zo kan de regen goed worden afgevoerd via de grindrand, dakgoot en de afvoerbuizen. Boldraadrooster ter bescherming regenwaterafvoer groendak

Installatie & onderhoud boldraadrooster regenwaterafvoerbeschermer

Naast het plaatsen van een rand afsluitgrind en de bladvanger, is het belangrijk het dak te onderhouden. Bijvoorbeeld onkruid verwijderen, bewateren tijdens een droge periode. Ook voeding is een belangrijk onderdeel. Hiervoor kun je de speciale Sedum conditioner gebruiken.

Boldraadrooster ter bescherming van de regenwaterafvoer van jouw groendak kun je makkelijk en snel plaatsen. Allereerst wil je de ingang van de regenwaterafvoer vrij maken van vuil en testen of hij goed doorloopt. Daarna plaats je het boldraadrooster op de ingang van de regenpijp.  Je plaatst de bladvanger direct op het dak, en sluit hem in met het afsluitgrind. Dit grind wordt mede ook gebruikt voor de omsluiting van je groendak.

Formaat Ø 13 cm

Tegelbladvanger

Tegelbladvanger - regenwaterafvoerbeschermer Ø30x30x6,5 Cm (lxbxh)
Excl. tegel.

Tegelbladvanger ter bescherming regenwaterafvoer groendak

Bescherm je dak en afvoer tegen bijvoorbeeld verstopping en plaats een tegelbladvanger voor daken met een afvoer in de bovenzijde van het dak. Zo maak je de aanleg van je groendak compleet. Loopt je afvoer door de zijkant van het dak, dan wil je daarentegen gebruik maken van een bladvanger voor zijuitgang.

Voorkom verstopping van je regenwaterafvoer

Het weer wordt extremer en het regent steeds harder. Een groendak buffert regenwater en zorgt voor een vertraagde afvoer. Al zit ook hier een grens aan. Het is dan belangrijk dat het regenwater goed weg kan stromen en de regenafvoer goed kan functioneren. Eigenlijk kan geen enkele afvoer op een (groen)dak zonder bladvanger. Een dakgoot kan op den duur behoorlijk wat vuil verzamelen. Denk aan bladeren, takjes, vogelnesten en ander vuil.  Als het water niet weg kan loopt het dak vol met water dit kan problemen veroorzaken. De bladvanger kun je eenvoudig op het dak plaatsen en afsluiten met de grindrand rondom je groendak. Hiermee voorkom je verstoppingen in de regenpijp. Zo kan de regen goed worden afgevoerd via de grindrand, dakgoot en de afvoerbuizen. Tegelbladvanger ter bescherming regenwaterafvoer groendak

Installatie & onderhoud tegelbladvanger regenwaterafvoerbeschermer

Naast het plaatsen van een rand afsluitgrind en de bladvanger, is het belangrijk het dak te onderhouden. Bijvoorbeeld onkruid verwijderen, bewateren tijdens een droge periode. Ook voeding is een belangrijk onderdeel. Hiervoor kun je de speciale Sedum conditioner gebruiken.

Tegelbladvanger ter bescherming van de regenwaterafvoer van jouw groendak kun je makkelijk en snel plaatsen. Allereerst wil je de ingang van de regenwaterafvoer vrij maken van vuil en testen of hij goed doorloopt. Daarna plaats je het frame van de bladvanger bovenop de ingang van de regenpijp.  Je plaatst de tegel op het frame en sluit hem in met het afsluitgrind. Dit grind wordt mede ook gebruikt voor de omsluiting van je groendak.

Formaat 30x30x6,5 cm (lxbxh)

Biodiversiteitspakket Kruidentuin (p/m2)

Biodiversiteitspakket Kruidentuin - per m2 toepasbaar

Een kruidentuintje is een mooie toevoeging aan jouw groendak. Een ideale oplossing wanneer je dak niet over het hele oppervlak een biodivers groendak pakket kan dragen. De voorbegroeide vegetatie mixmat bevat ca. 4 soorten sedum plantjes en 20 soorten kruiden (niet voor consumptie) en kan als variatie aan je lichtgewicht groendak aanlegset toegevoegd worden.

Let op! Je kunt een Kruidentuin of Bloemenperkje (uitverkocht) alleen als toevoeging aan je groendak pakket bestellen. De sedum vegetatiemat wordt vervangen door de toevoeging van lavasubstraat en de kruiden & sedums vegetatie mixmat.

Instructie kruidentuintje heuvel

 • Leg ca. 3 substraatzakken op de plaatsen waar je de heuvelstroken 1,2 meter (mat formaat 0,60*2,00) wilt plaatsen.
 • De heuvels brengen flink wat extra gewicht mee, idealiter worden ze aan de dakrand of boven dwarsliggende balken die onder het dak door lopen geplaatst.
 • Leg de sedum mixmatten in lengterichting langs de grindranden en werk naar het midden van het dak toe en laat de “heuvelplekken” vrij.
 • Strooi per heuvel ca. 3,5 zak substraat leeg en verdeel het substraat in een mooie aflopende heuvel met klein beetje onder de reguliere sedum mixmatten. Zo zal een deel van de aanvullende vegetatie doorgroeien op je groendak.
 • Geef het dak na de aanleg veel water en NOG meer op de plekken waar de heuvels zijn. Herhaal dit de eerste weken minimaal 1 keer per week. (als het voldoende regent hoeft dit niet)
 • Reguliere aanleginstructie >>

ECOstyle Insectenhotel

Met het ECOstyle Hotel 6-hoek Gaasvliegen & Lieveheersbeestjes haal jij de natuurlijke vijanden van plaaginsecten naar jouw tuin. De lieveheersbeestjes en gaasvliegen eten insecten, zoals bladluizen, trips en wolluizen.

ECOstyle Lieveheersbeestjes larven gratis verzending

ECOstyle Larven lieveheersbeestjes tegen bladluis 50 stuks

Met een paar larven van de lieveheersbeestje (adalia) ben je zo van je bladluis af.  Na twee tot drie weken verpoppen ze en dan eten de lieveheersbeestjes de bladluizen en zorgen voor nieuwe eitjes en dus larven.

Inhoud: 50 stuks.

Belangrijk: 
Aankoop onder voorbehoud. De vraag naar de larven voor de lieveheersbeestjes is momenteel zo groot. Voor deze levende insecten we geen voorraden kunnen aanhouden.  

Lieveheersbeestjes winterhuisje

Lieveheersbeestjes winterhuisje

Lieveheersbeestjes zijn naast een genot om naar te kijken zeer nuttig gasten in uw tuin. Een volwassen lieveheersbeestje eet wel 100 bladluizen per dag. Een goede reden dus om het lieveheersbeestje naar de zin te maken, zeker in de winter. Dat is zo moeilijk niet met dit speciale Lieveheersbeestjes winterhuisje.  Het huisje is zo ontworpen dat lieveheersbeestjes hier gemakkelijk toegang tot hebben en beschutting vinden. Lekker knus want lieveheersbeestjes overwinteren vaak in een groep bij elkaar. Om het lieveheersbeestjes helemaal naar de zin te maken is het raadzaam enkele losse bladeren of een wat wc rolletjes n in het huisje te stoppen.

Plaats het huisje op een zonnige, wind- en regen beschutte plek, vanaf ca. een meter van de grond. Plaats de voorzijde ongeveer in de richting van het zuiden.

100 % FSC-hout - Afmetingen: 12,2 centimeter diep, 17 centimeter breed en 23 centimeter hoog

 

In onze shop vind je nog veel meer diervriendelijke producten. Bekijk het aanbod eens >>

Buzzy® Birds - Insectenhotel boomschors

Maak van je dak een paradijs. Biodiversiteit is een hot topic. Met een groendak lever je een belangrijke bijdragen. Het kan nog leuker en beter door het plaatsen van een insectenhotel, boomstammen en keien.

Insecten hotel boomschors. Het is belangrijk om waardevolle leefruimtes voor belangrijke, deels bedreigde nuttige dieren als insecten te creëren. Het nesthuisje trek oa lieveheersbeestje, de oorwurm, de bij, vliegjes en andere kleine insecten

Afmeting 15x10x16cm

Sedumdak conditioner (mest)

Sedumdak conditioner (mest)

Groendaken zijn onderhoudsvriendelijk. Wel wil je twee keer per jaar en bij de aanleg je groendak bemesten met de speciale sedumdak conditioner. Je gebruikt de conditioner in het voor-en najaar (met een tussenpoos van ca. 9 maanden).  Zo zorg je voor een gezond en bloeiend groendak van april t/m september.

Sedum is een sterke plantensoort, maar een beetje vertroetelen kan nooit kwaad. De Sedum conditioner zorgt voor een verbeterde doorworteling en daarmee voor gezonde en sterke planten. 1 kg conditioner is goed voor een bemesting van in totaal 25m2.

Start met bemesten direct na plaatsing van jouw nieuwe groendak. Doorgaans is bemesten tweemaal per jaar gangbaar. Afhankelijk van de toepassing van het groendak en de installatie. Bemesting vindt plaats tot augustus / spetember en vanaf de lente.

Meer weten over het onderhoud van je groendak of deze speciaal ontwikkelde conditione de onderhoudsinstructie voor jouw groendak.

Toelichting Sedum groendak conditioner

De speciaal ontwikkelde groendak sedum conditioner van Sempergreen is een gecontroleerd langzaam vrijkomende NK meststof. De milieuvriendelijke coating om de mestkorrels zorgt ervoor dat de voedingsstoffen geleidelijk en op een gecontroleerde manier vrijgegeven worden. De hoofdbestanddelen zijn stikstof (N) en kalium (K). Naast de NK bevat het ook magnesium en spoorelementen.

Levering en dosering sedumdak conditioner

 • De aanbevolen dosering van plantmat Conditioner is 1 kg per 25 m2 plantmat.
 • Sedum Conditioner is leverbaar in emmers van 1 of 5 kg.
 • Sedum Conditioner koel en droog bewaren in de oorspronkelijke verpakking, beschermd tegen direct zonlicht.

 

Dakgootbeschermer 2 meter

Dakgoot beschermer 2 meter

Bescherm je dakgoot en zorg ervoor dat hij klaar is voor het betere herfst weer. Bladerval en stortbuien zijn een slechte combinatie. Je wilt er vooral zeker van zijn dat het regenwater goed kan weglopen tijdens een hoosbui. Zo voorkom je dat water stijgt en zomaar je dakraam/rand binnenloopt. Deze simpel te installeren gootbeschermer maakt het je gemakkelijk er zorgt ervoor dat je optimaal zult blijven genieten van jouw groendak.

Ideaal om te voorkomen dat er bladeren in de dakgoot terecht komen. Dat scheelt weer werk en rare capriolen.  De gootdrain is een flexibel gaas dat gemakkelijk in de dakgoot kan worden geplaatst. Bladeren, takjes en andere troep zal op de gootdrain vallen in plaats van erin en waait vanzelf weg.

In de shop bieden wij nog meer knappe "herfst" producten, zoals bijvoorbeeld de bladvanger

Dakgoot beschermer 2 meter

Gootdrain – Type M – 7-11 cm

Lengte 2 meter

Biodiversiteitspakket Bloemenperk (p/m2)

Biodiversiteitspakket Bloemenperk - per m2 toepasbaar

Een 'Biodiversiteitspakket Bloemenperk' is een mooie toevoeging aan jouw groendak. Een ideale oplossing wanneer je dak niet over het hele oppervlak een biodivers groendak pakket kan dragen. De voorbegroeide vegetatie mixmat bevat ca. 4 soorten sedum plantjes en 20 soorten wilde bloemen en kan als variatie aan je lichtgewicht groendak aanlegset toegevoegd worden.

Let op! Je kunt een Kruidentuin of Bloemenperkje alleen als toevoeging aan je groendak pakket bestellen. De sedum vegetatiemat wordt vervangen door de toevoeging van lavasubstraat en de Bloemen & sedums vegetatie mixmat.

Instructie aanleg bloemenperkje heuvel

 • Leg ca. 3 substraatzakken op de plaatsen waar je de heuvelstroken 1,2 meter (mat formaat 0,60*2,00) wilt plaatsen.
 • De heuvels brengen flink wat extra gewicht mee, idealiter worden ze aan de dakrand of boven dwarsliggende balken die onder het dak door lopen geplaatst.
 • Leg de sedum mixmatten in lengterichting langs de grindranden en werk naar het midden van het dak toe en laat de “heuvelplekken” vrij.
 • Strooi per heuvel ca. 3,5 zak substraat leeg en verdeel het substraat in een mooie aflopende heuvel met klein beetje onder de reguliere sedum mixmatten. Zo zal een deel van de aanvullende vegetatie doorgroeien op je groendak.
 • Geef het dak na de aanleg veel water en NOG meer op de plekken waar de heuvels zijn. Herhaal dit de eerste weken minimaal 1 keer per week. (als het voldoende regent hoeft dit niet)
 • Reguliere aanleginstructie >>

Sedum Stronger conditioner (mest)

Sedum Stronger conditioner (mest)

Een groendak is onderhoudsarm maar zeker niet vrij. Heeft je dak het wat zwaarder of wil je hem nog een boost geven voordat de winter start. Geef je groendak dan wat extra liefde en aandacht door het te bemesten met de Sedum stronger conditioner. In dat geval is het niet nodig het dak ook te bemesten met de regulier Sedumdak conditioner.

Toelichting materiaal 

De Sedum Stronger is een snelwerkende meststof die wordt geleverd als PK 0-3-9-meststof; deze bevat fosfor (P2O5) en kalium (K2O). Naast de PK-verhouding bevat Sedum Stronger ook een groeistimulator. Deze samenstelling biedt alle benodigde voedingsstoffen voor de ontwikkeling van gezonde, productieve planten tegen de tijd dat het voorjaar begint.

 • Sedum Stronger is leverbaar in emmers van 1 en 5 kg.
 • Sedum Stronger koel en droog bewaren in de oorspronkelijke verpakking, buiten bereik van direct zonlicht.
 • De aanbevolen dosering is 1 kg per 15 m2 Sedum.
 • De ideale toepassingsperiode van Sedum Stronger conditioner is september of oktober. Voor het winterseizoen begint.

Meer weten over het onderhoud van je groendak of deze speciaal ontwikkelde conditioner, bekijk dan de bijlagen of neem contact met ons op. Bekijk ook de onderhoudsinstructie voor jouw groendak

Groendak Balance conditioner (mest)

Groendak Balance conditioner

De groendak Balance conditioner ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de vegetatiemat als er sprake kan zijn van overlast gevende bodeminsecten en hun larven, zoals engerlingen en emelten.

Toelichting Balance conditioner

Deze conditioner bestaat uit een hoog geconcentreerde samenstelling van specifiek werkende kruidenconcentraten. De Balance conditioner van Sempergreen is van natuurlijke en plantaardige afkomst en laat geen reststoffen achter in het milieu. Green Roof Balance werkt verzorgend, voedend en plantversterkend bij de wortels en ontwikkelt daarmee een verhoogde weerbaarheid en vitaliteit van de planten.

 • De groendak Balance conditioner is leverbaar in emmers van 5 of 10 kg.
 • Bewaar koel en droog in de oorspronkelijke verpakking en vermijd direct zonlicht.
 • De aanbevolen dosering voor de Balance conditioner is 1 kg per 10 m2.
 • Strooi gelijkmatig uit over de vegetatie. Vochtige omstandigheden zijn een vereiste.
 • De werkingsduur is 2 tot 3 weken, waarna een vervolgbehandeling noodzakelijk kan zijn.

Meer weten over het onderhoud van je groendak of deze speciaal ontwikkelde conditioner, bekijk dan de bijlagen of neem contact met ons op. Bekijk de onderhoudsinstructie voor jouw groendak.

Groendak Nutrition conditioner (mest)

Groendak Nutrition conditioner (mest)

Sedum Nutrition voorziet in de complete behoefte van het Sedumdak. Het zorgt voor een sterk wortelgestel van de Sedumplanten en verhoogt daarmee de plantweerstand. Naast plantstimulatie draagt het ook bij aan bodemverbetering. In de microalgen bevinden zich ook positieve
bodembacteriën en bodemschimmels die zorgen voor een uitgebalanceerde substraatlaag.

Toelichting Groendak Nutrition Conditioner

Sedum Nutrition is speciaal ontwikkelt door onze hofleverancier Sempergreen een 100% organische NPK meststof die speciaal ontwikkeld is voor het onderhoud van Sedumdaken. Deze organische meststof heeft een lage NPK (2-1-1 ) gehalte die langzaam vrijkomt uit organische materialen. Dit voorkomt uitspoeling in het milieu. Daarnaast bevat het ook essentiële spoorelementen en microalgen. Door toevoeging van microalgen bevat deze meststof een rijke bron aan aminozuren en vitamines.

 • Sedum Nutrition is leverbaar in emmers van 5 kg.
 • Sedum Nutrition koel en droog bewaren in de oorspronkelijke verpakking, buiten bereik van direct zonlicht.
 • De aanbevolen dosering is 1 kg per 20 m2 Sedum.
 • De ideale toepassingsperiode van Sedum Nutrition is eind april en begin september.
 • Het beste resultaat wordt bereikt als er regen wordt verwacht.
 • Hierbij komen de voedingselementen sneller beschikbaar wat resulteert in een optimale werking.

Meer weten over het onderhoud van je groendak of deze speciaal ontwikkelde conditioner, bekijk dan de bijlagen of neem contact met ons op. Bekijk de onderhoudsinstructie voor jouw groendak.

ELHO regenton | Pure raindrop

De regenton heeft een inhoud van 70 liter, wordt eenvoudig gemonteerd tussen de regenpijpen en vangt hierdoor al het regenwater op. Het overtollige water zal hij gewoon weer via de afvoer laten weglopen.

De bijbehorende gieter heeft een inhoud van 5 liter en is makkelijk onder het kraantje te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om de tuinslang op het kraantje aan te sluiten. Zo besproei je makkelijk en snel de hele tuin.

 

De regenton kan in de volle zon geplaatst worden, dankzij de UV filter zullen kleuren niet vervagen. Verder is hij geschikt voor temperaturen tot -20 graden. Bij vorstperiode dient wel het kraantje geopend te worden zodat het water wegloopt.

 • Gemaakt met liefde voor de natuur
 • Inhoud van 70 liter en inclusief gieter van 5 liter.
 • 5 jaar garantie

Groendak totaalpakket 6m²

We maken de aanschaf van een groendak graag zo makkelijk mogelijk voor je.  Deze handige alles-in-één lichtgewicht groendak set voor 6 vierkante meter dak is de meest toegepaste set. De lichtgewicht set is geschikt voor de meeste type daken, zoals de schuur of uitbouw en sluit daarnaast aan bij de diverse landelijke subsidie voorwaarden vanuit gemeenten en waterschappen. Het groendak pakket is opgebouwd uit drie hanteerbare lagen welke geleverd worden op pallet, daarnaast bevat het pakket afsluitgrind wat je rondom je groendak plaatst, en de benodigde sedum mest voor het groendak onderhoud 2x per jaar.

Inhoud 6m² groendak totaalpakket met 10% korting en gratis conditioner
 • Vegetatiemat met ca. 8-10 verschillende soorten niet invasieve bloeiende sedumplantjes.
 • Een mineraalwol substraatlaag van 20mm dik.
 • Drainage laag incl. beschermvlies ca. 20mm.
 • Afsluitgrind te plaatsen rondom het dak (15cm breed).
 • 1kg sedum conditioner t.w.v. €29,50 GRATIS  (t.b.v. 40m² groendak).
Toelichting
 • Waterbergend vermogen van ca. 30 l/m².
 • Type daken: daken met een lichte tot gemiddelde constructie als schuur en uitbouw.
 • Gewicht wanneer volledig verzadigd met regenwater ca. 45kg p/m².
 • Bedekkingsgraad vegetatiemat: 90%
 • Hoogte 3 lagen zonder begroeiing: ca. 7cm.
 • Standaard afmetingen mixmat: 60 x 180cm (1,2m²)
 • Bloeiperiode april t/m september.
 • Je ontvangt een jaar garantie op de vegetatiemat en 5 jaar op de overige producten.

Wat je wil weten

 • Dankzij de hanteerbare onderdelen kun je vrij gemakkelijk jouw eigen groendak aanleggen. Bekijk de Groendak aanleginstructie >>
 • Staat er een laag water dieper dan 2cm structureel op je dak neem dan contact met ons op.
 • Het sedum heeft ca. 3,5 uur zonlicht per dag nodig.  Je kunt een groendak het gehele jaar door aanleggen!
 • Sedumdaken zijn onderhoudsarm, niet vrij. Zeker na aanleg wil je het dak extra ondersteunen en bemesten met Sedum conditioner.
 • Bij twijfel kun je altijd een aanvraag bij ons indienen dan helpen we je graag verder op weg met advies en een vrijblijvende prijsindicatie. Doe de aanvraag >>

De aanlegset bestaat uit drie lagen. De drainage laag, een Greenroll minerale wol en de voorbegroeide vegetatiemat. De formaten van de lagen binnen de m2 aanleg set wijken af. Bij de berekening van de benodigde materialen gaan wij uit van het benodigd materiaal voor opgegeven formaat dak. Om zo verspilling te voorkomen. Afhankelijk van het type dak en de grote van het dak geeft dit een verschil in formaten van de drie lagen bij levering, dit heeft mede te maken met de aan te leggen grindrand. Hiermee is reeds rekening gehouden binnen de berekening van het tarief per m2 groendak aanleg set.

Groendak totaalpakket 8m²

We maken de aanschaf van een groendak graag zo makkelijk mogelijk voor je.  Deze handige alles-in-één lichtgewicht groendak set voor 8 vierkante meter dak is de meest toegepaste set. De lichtgewicht set is geschikt voor de meeste type daken, zoals de schuur of uitbouw en sluit daarnaast aan bij de diverse landelijke subsidie voorwaarden vanuit gemeenten en waterschappen. Het groendak pakket is opgebouwd uit drie hanteerbare lagen welke geleverd worden op pallet, daarnaast bevat het pakket afsluitgrind wat je rondom je groendak plaatst, en de benodigde sedum mest voor het groendak onderhoud 2x per jaar.

Inhoud 8m² groendak totaalpakket met 10% korting en gratis conditioner
 • Vegetatiemat met ca. 8-10 verschillende soorten niet invasieve bloeiende sedumplantjes.
 • Een mineraalwol substraatlaag van 20mm dik.
 • Drainage laag incl. beschermvlies ca. 20mm.
 • Afsluitgrind te plaatsen rondom het dak (15cm breed).
 • 1kg sedum conditioner t.w.v. €29,50 GRATIS  (t.b.v. 40m² groendak).
Toelichting
 • Waterbergend vermogen van ca. 30 l/m².
 • Type daken: daken met een lichte tot gemiddelde constructie als schuur en uitbouw.
 • Gewicht wanneer volledig verzadigd met regenwater ca. 45kg p/m².
 • Bedekkingsgraad vegetatiemat: 90%
 • Hoogte 3 lagen zonder begroeiing: ca. 7cm.
 • Standaard afmetingen mixmat: 60 x 180cm (1,2m²)
 • Bloeiperiode april t/m september.
 • Je ontvangt een jaar garantie op de vegetatiemat en 5 jaar op de overige producten.

Wat je wil weten

 • Dankzij de hanteerbare onderdelen kun je vrij gemakkelijk jouw eigen groendak aanleggen. Bekijk de Groendak aanleginstructie >>
 • Staat er een laag water dieper dan 2 cm structureel op je dak neem dan contact met ons op.
 • Het sedum heeft ca. 3,5 uur zonlicht per dag nodig.  Je kunt een groendak het gehele jaar door aanleggen!
 • Sedumdaken zijn onderhoudsarm, niet vrij. Zeker na aanleg wil je het dak extra ondersteunen en bemesten met Sedum conditioner.
 • Bij twijfel kun je altijd een aanvraag bij ons indienen dan helpen we je graag verder op weg met advies en een vrijblijvende prijsindicatie. Doe de aanvraag >>

De aanlegset bestaat uit drie lagen. De drainage laag, een Greenroll minerale wol en de voorbegroeide vegetatiemat. De formaten van de lagen binnen de m2 aanleg set wijken af. Bij de berekening van de benodigde materialen gaan wij uit van het benodigd materiaal voor opgegeven formaat dak. Om zo verspilling te voorkomen. Afhankelijk van het type dak en de grote van het dak geeft dit een verschil in formaten van de drie lagen bij levering, dit heeft mede te maken met de aan te leggen grindrand. Hiermee is reeds rekening gehouden binnen de berekening van het tarief per m2 groendak aanleg set.

Groendak totaalpakket 12m²

We maken de aanschaf van een groendak graag zo makkelijk mogelijk voor je.  Deze handige alles-in-één lichtgewicht groendak set voor 12 vierkante meter dak is de meest toegepaste set. De lichtgewicht set is geschikt voor de meeste type daken, zoals de schuur of uitbouw en sluit daarnaast aan bij de diverse landelijke subsidie voorwaarden vanuit gemeenten en waterschappen. Het groendak pakket is opgebouwd uit drie hanteerbare lagen welke geleverd worden op pallet, daarnaast bevat het pakket afsluitgrind wat je rondom je groendak plaatst, en de benodigde sedum mest voor het groendak onderhoud 2x per jaar.

Inhoud 12m² groendak totaalpakket met 10% korting en gratis conditioner
 • Vegetatiemat met ca. 8-10 verschillende soorten niet invasieve bloeiende sedumplantjes.
 • Een mineraalwol substraatlaag van 20mm dik.
 • Drainage laag incl. beschermvlies ca. 20mm.
 • Afsluitgrind te plaatsen rondom het dak (15cm breed).
 • 1kg sedum conditioner t.w.v. €29,50 GRATIS  (t.b.v. 40m² groendak).
Toelichting
 • Waterbergend vermogen van ca. 30 l/m².
 • Type daken: daken met een lichte tot gemiddelde constructie als schuur en uitbouw.
 • Gewicht wanneer volledig verzadigd met regenwater ca. 45kg p/m².
 • Bedekkingsgraad vegetatiemat: 90%
 • Hoogte 3 lagen zonder begroeiing: ca. 7cm.
 • Standaard afmetingen mixmat: 60 x 180cm (1,2m²)
 • Bloeiperiode april t/m september.
 • Je ontvangt een jaar garantie op de vegetatiemat en 5 jaar op de overige producten.

Wat je wil weten

 • Dankzij de hanteerbare onderdelen kun je vrij gemakkelijk jouw eigen groendak aanleggen. Bekijk de Groendak aanleginstructie >>
 • Staat er een laag water dieper dan 2 cm structureel op je dak neem dan contact met ons op.
 • Het sedum heeft ca. 3,5 uur zonlicht per dag nodig.  Je kunt een groendak het gehele jaar door aanleggen!
 • Sedumdaken zijn onderhoudsarm, niet vrij. Zeker na aanleg wil je het dak extra ondersteunen en bemesten met Sedum conditioner.
 • Bij twijfel kun je altijd een aanvraag bij ons indienen dan helpen we je graag verder op weg met advies en een vrijblijvende prijsindicatie. Doe de aanvraag >>

De aanlegset bestaat uit drie lagen. De drainage laag, een Greenroll minerale wol en de voorbegroeide vegetatiemat. De formaten van de lagen binnen de m2 aanleg set wijken af. Bij de berekening van de benodigde materialen gaan wij uit van het benodigd materiaal voor opgegeven formaat dak. Om zo verspilling te voorkomen. Afhankelijk van het type dak en de grote van het dak geeft dit een verschil in formaten van de drie lagen bij levering, dit heeft mede te maken met de aan te leggen grindrand. Hiermee is reeds rekening gehouden binnen de berekening van het tarief per m2 groendak aanleg set.